Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 129
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREMINULI PUTINOV KRITIČAR

Objavljeno kada i gdje će biti sahranjen Aleksej Navaljni

People gather at the monument to the victims of political repressions following the death of Alexei Navalny in Saint Petersburg
Foto: Stringer/REUTERS
1/13
28.02.2024.
u 11:17

Pogreb će se održati na Borisovskom groblju u Moskvi, nakon oproštajne ceremonije u okrugu Marino.

Ruski oporbeni čelnik Aleksej Navaljni bit će pokopan na groblju u Moskvi u petak, potvrdila je njegova glasnogovornica Kira Jarmiš, a prenosi BBC. Pogreb će se održati na Borisovskom groblju, nakon oproštajne ceremonije u okrugu Marino.

U utorak je glasnogovornica, pak, rekla da se Navaljnjijev tim muči s pronalaskom grobnice jer su neki pogrebnici odbili održati ceremoniju nakon što su saznali za koga je namijenjena. Također, tek nakon više od tjedan dana njegovo tijelo predano je obitelji, točnije majci Ljudmili Navalnji.

Aleksej Navaljni je, da podsjetimo, iznenada preminuo u ruskom zatvoru ranije ovog mjeseca. Godinama je bio najistaknutiji kritičar ruskog predsjednika Vladimira Putina. Njegova supruga Julija Navaljni optužila je ruskog predsjednika za njegovo ubojstvo, rekavši da sumnja na trovanje nervnim agensom Novičok. Kremlj takve otpužbe negira.

VEZANI ČLANCI:

VIDEO 'Otac joj je agent, varala je Navaljnog': Ovako su je Rusi diskreditirali, a postala je Putinova noćna mora

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije