Zahvaljujući i vama, dragi čitatelji

Obnovljena kuća udovice branitelja Andrijane Matijević i njezinih petero djece u Škabrnji!

Foto: Udruga za pomoć žrtvama nasilja, djeci i siromašnima
1/3
10.07.2024.
u 09:27

Hravtska udruga za pomoć žrtvama nasilja, djeci i siromašnima prikupila je više od 91.000 eura, obnovila fasadu i unutrašnjost te opremila kuću.

Humanitarna akcija za obnovu kuće Andrijane Matijević, udovice hrvatskog branitelja i majke petero djece u Škabrnji uspješno je završena, zahvaljujući i čitateljima Večernjega lista koji su u njoj sudjelovali.  Kako doznajemo od Roberta Žunića, predsjednika Hrvatske Udruge za pomoć žrtvama nasilja, djeci i siromašnima kuća je obnovljena u cjelosti iz vana, dok su u unatrošnjosti preostali još neki manji radovi za što novca ima dovoljno..  Akcija je trajala od 08.09.2023 do 01.07.2024. Ukupno se prikupilo 91.210,15 eura. 

- Ako se na kraju unutarnje obnove pokaže da postoji višak, gosp. Matijević donirati će onima kojima je potrebno po preporuci župnika i Hrvatskog Zavoda za socijalni rad. Uspjeli smo sve rješiti zahvaljujući vama dobrim osobama i medijima. Hvala svima od srca. Gosp. Andrijana Matijević zajedno s djecom je presretna i napokon imaju novi dom. Djeca imaju sve potrebno od laptopa, sve za školu, odjeće i obuće i sve što im treba. Gosp. Andrijana Matijević napokon može krenuti na liječenje, a unutarnji radovi još traju, za što su sredstva osigurana i nalaze se na računu gosp. Andrijane Matijević – kaže Robert Žunić, a Andrijana Matijević i njezina djeca ne kriju oduševljenje novim ruhom svoga doma. 

-Hvala župniku don Ivanu Rončeviću, hvala Općini Škabrnja, hvala generalu Anti Gotovini, hvala medijima, hvala Robertu Žuniću predsjedniku Udruge, hvala hrvatskim braniteljima, hvala svima koji su podržali ovu akciju. Pomoć više neće biti potrebna. Akcija je službeno uspješno završena i bankovni račun je zatvoren. Hvala svima! - poručila je Andrijana Matijević koja je osobito zahvalna  Robertu Žuniću, predsjedniku Hrvatske Udruge za pomoć žrtvama nasilja, djeci i siromašnima bez kojega ne bi dobili novoobnovljen dom. 

-Sada je kuća u cijelosti obnovljena i osigurana su sredstva za danje školovanje moje djece i liječenje. Osigurani su i kućanski aparati i sve što je potrebno. Robert Žunić predsjednik Udruge dovozio nam je hranu, higijenu, financijska sredstva i bio stalno na raspolaganju i u svakodnevnom kontaktu s nama. Ja sam presretna i zahvalna prvo Robertu Žuniću koji nam je omogućio cjelokupnu unutarnju i vanjsku obnovu kuće i bio nam stalno na raspolaganju i svima vama dobrim osobama koji ste nam pomogli. Uvijek je bio s nama i uz nas i pobrinuo se za financijska sredstva, materijal, dogovore sa tvrtkama i sve što je potrebno. Sada je sve napokon završeno i kuća je obnovljena u cijelosti i moja djeca napokon imaju normalne uvjete življenja i lijepu kuću – izjavila je Andrijana Matijević. 

VEZANI ČLANCI: 

>>> FOTO Ovo je sedam najbizarnijih europskih jela. Jeste li ih kušali?

1/7
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije