Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
trebaju vašu pomoć

Humanitarna akcija za obitelj preminulog branitelja u posljednjoj fazi: Nedostaje još 4200 €

Obitelj Matijević
Foto: Privatni album
1/5
19.06.2024.
u 09:40

Jedino što je preostalo je urediti sobe za petero djece, ostalo je sve napravljeno. Žurno bi trebalo prikupiti još 4.200,00 eura i ova obitelj će imati sve potrebno i život dostojan čovjeku

Obitelj Matijević iz Škabrnje godinama živi u iznimno teškim uvjetima, što su potvrdili Zavod za socijalni rad i lokalni Župnik, predstavnici medija te hrvatski branitelji Dalmacije koji su obišli obitelj i uvjerili se da je njihova priča, na žalost, istinita. Bez oca su ostali 2021. godine, a majka Andrijana ima ozbiljnih zdravstvenih problema, posvjedočila je obiteljska liječnica. Andrijani je put u bolnicu na kontrole i pretrage otežan činjenicom da skrbi za petero maloljetne djece, kao i time što ne vozi, a Škabrnja s 18 kilometara udaljenim Zadrom nije dobro povezana autobusnim linijama.

Njihova je priča, uz fotografije petero djece u maloj, vlažnoj prostoriji punoj gljivica, obišla zemlju, te su na njihovu adresu pristigle brojne donacije. Zahvaljujući dobrim osobama kuća obitelji Andrijane Matijević obnovljena je u cijelosti, kupljena je hrana, djeca imaju laptop, imaju odjeću i obuću, kupljeno im je sve za školu. 

Obitelj Matijević
1/14

Jedino što je preostalo je urediti sobe za petero djece, ostalo je sve napravljeno. Žurno bi trebalo prikupiti još 4.200,00 eura i ova obitelj će imati sve potrebno i život dostojan čovjeku. Organizatori humanitarne akcije nadaju se da će uz ovaj iznos obitelj Matijević uspješno stati na noge, a djeca će dobiti priliku završiti školovanje i pomoći majci koja se od 2021. godine, kada je od posljedica četiri moždana udara preminuo njen suprug hrvatski branitelj, o njima brine sama, uz teške zdravstvene probleme zbog kojih je ostala radno nesposobna.

Financijsku pomoć možete uplatiti na račun na koji se prikuplja pomoć samo za obitelj Andrijane Matijević iz Škabrnje na račun u Erste&Steiermärkische Bank d.d.:

IBAN: HR4824020061101034912
Primatelj: skraćeni naziv Udruge: HUPŽNDS
Svift/bic za uplate iz inozemstva: ESBCHR22
Model: 00
Poziv na broj: 73834063697-2023.

POVEZANI ČLANCI:

Glavni organizatori akcije sukladno zamolbe obitelji Matijević, odnosno punomoći/suglasnosti ovjerenoj kod Javnog Bilježnika Josipa Zubčić iz Zadra, Polačišće 2, Zadar, broj: OV-245/2023 od 08.09.2023 i punomoći/suglasnosti ovjerene kod istog Javnog Bilježnika broj OV-2134/2024 od 07.05.2024, koje je ovjerila Andrijana Matijević iz Škabrnje, preporuke Župnika Don Ivana Rončevića, Općine, mještana, Ministarstva, Hrvatskih Branitelja i Hrvatskog Zavoda za socijalni rad:

HRVATSKA UDRUGA ZA POMOĆ ŽRTVAMA NASILJA, DJECI I SIROMAŠNIMA
Skraćeni naziv Udruge: HUPŽNDS.
Ivekovićeva ulica 35. Zagreb. 
OIB: 47407637610.
Registrirano kod: REPUBLIKA HRVATSKA. Gradski ured za opću Upravu Grada Zagreba.
Registarski broj: 21011908

Cijelu priču obitelji Matijević možete pročitati OVDJE.

VIDEO Star je predivan pas, odustati od njega nikada nam nije bila opcija

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije