pomozite!

Oboljela od leukemije - 14-godišnja Magdalena Dakić iz Cerića moli za pomoć

magdalena dakić
Foto: PR FOTO
24.10.2014.
u 11:05

Od ove opake bolesti obolijeva 1:25000 djece starosti do 15 godina i učestalost pojave raste, a najčešće se javlja između druge i šeste godine života...

Magdalena Dakić, 14-godišnjakinja iz Cerića kraj Vinkovaca, liječi se na Zavodu za hematologiju i onkologiju pedijatrijskog odjela KBC u Zagrebu od akutne limfatične leukemije.

Od ove opake bolesti obolijeva 1:25000 djece starosti do 15 godina i učestalost pojave raste, a najčešće se javlja između druge i šeste godine života. Ako se ne liječi, vrlo je opasna, no danas, zahvaljujući napretku medicine i farmakologije te uz pomoć tzv. support terapije oko 75 posto djece postigne kompletnu remisiju i kasnije izlječenje.

Magdalenin otac je samohrani otac, dragovoljac Domovinskog rata i 20-postotni ratni vojni invalid i jedino primanje mu je 2 600 kuna. Magdalena podsjeća kako su troškovi liječenja i boravka u Zagrebu skupi i nemoguće ih je podmiriti uz očeva primanja, a ona bi, kao i sva djeca voljela što više biti s ocem, pa moli za pomoć dobrih ljudi. Svi ljudi u čija je srca dopro Magdalenin vapaj, mogu uplatiti barem i simboličan iznos na žiroračun Croatia banke HR9424850033100073491, a potrebne informacije mogu dobiti na Tomislav Dakić 099 798 06 08.

>>Maturantici koja boluje od leukemije srušen životni san zbog 180 kuna

>>Akutna limfoblastična leukemija - najčešća zloćudna bolest djece

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije