Položili ispite

Obrte sada može otvoriti još 44 novih majstora

majstori
Kristina Štedul Fabac/Pixsell
05.07.2013.
u 13:23

Polovica od ukupno 58 prijavljenih nije iz Karlovačke županije. Dolaze zbog dobre organizacije, većeg broja formiranih komisija

Nakon uspješno okončanih ispita u jesenskom roku 2012. i proljetnom roku 2013. u prostorima Obrtničkog centra u Karlovcu u majstorska zvanja promovirano je 44 polaznika. Diplome su dobili autolakireri, autolimari, automehaničari, elektroinstalateri, elektromehaničari, frizeri, kuhari, mesari, natkonobari, pekari, soboslikari-ličioci, zidari, trgovci i stolari.

 Peti u Hrvatskoj

 Od ukupno 58 kandidata koji su se obrazovali za majstorska znanja u posljednja dva roka, čak polovica, ili njih 29 stiglo je iz drugih županija. Time Karlovac postaje svojevrstan hrvatski centar cjeloživotnog obrazovanja obrtnika.

 –Po ukupnom broju izdanih majstorskih diploma nalazimo se na vrlo dobrom petom mjestu u Hrvatskoj. Tako su nam se i ovoga puta, uz kandidate iz Karlovačku prijavili i polaznici iz Primorsko-goranske, Splitsko-dalmatinske, Sisačko-moslavačke, Istarske i Zagrebačke županije, te grada Zagreba. Razlozi su u dobroj organizaciji, te u većem broju formiranih komisija koje vrše ispitivanja kandidata – rekao je Vlado Jelkovac, tajnik Obrtničke komore Karlovačke županije.

Podsjetio je i kako uz majstorska zvanja Obrtnička komora provodi i stručna osoposobljavanja. Od 1996. taj program završilo je čak 780 kandidata. Na svečanosti dodjele majstorskih diploma bili su čelni ljudi županijskih stručnih službi, te obrtničkih asocijacija, koji su čestitali kandidatima. Tom su im prilikom zahvalili što su se odlučili za obrazovanje, ali i omogućili zvanje potrebno za otvorenje vlastitog obrta.

 Dožupan Ivan Banjavčić je uz pozdrave majstorima izrazio nadu da će im ulazak u EU ipak donijeti nove mogućnosti i priliku za nove poslove.

 Učenje svakodnevni posao

 –Nama obrtnicima nikad nije bilo lako raditi, a pogotovo ne danas u ovako složenim ekonomskim prilikama. Ipak, obrtništvo je način života koji sa sobom nosi i niz lijepih stvari. Želim vam što više takvih lijepih stvari kojih ćete se rado sjećati i na kojima ćete temeljiti svoje obrtničke dane.

Čestitam vam što ste se odlučili za ovaj oblik edukacije, ali i podsjećam kako će učenje i usvajanje novih znanja i tehnologija biti i nadalje vaš svakodnevni posao – zaključio je Darko Stanković, predsjednik županijske Obrtničke komore.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije