OTEO JE HAMAS

Očajna majka otete djevojke: 'Do jučer nisam znala je li mrtva ili živa. Vratite moju bebu kući'

Foto: Reuters/PIXSELL
1/9
17.10.2023.
u 14:58

Francuski predsjednik Emmanuel Macron također je, nakon objave snimke, zatražio oslobađanje francusko-izraelske dvojne državljanke. Snimka s Miom Shem prva je snimka taoca koju je objavio Hamas

Majka 21-godišnje Mie Shem, taokinje čiju je videosnimku jučer objavio Hamas, zamolila je svjetske vođe da joj pomognu u oslobađanju, prenose britanski i izraelski mediji. U videosnimci koju je objavila teroristička skupina, Mia Shem, koja je uzeta kao talac s festivala Nova u blizini granice s Gazom, traži pomoć da je se “izbavi odavde što je prije moguće." Vidi se da joj je ozlijeđena desna ruka te da joj se pruža medicinska pomoć. Govoreći tijekom emotivne konferencije za novinare u Tel Avivu, njezina majka Keren Sharf Shem rekla je novinarima kako do jučer nisu znali je li im kćer živa ili mrtva.

“Do jučer nisam znala je li mrtva ili živa, znala sam samo da je možda oteta. Jučer sam vidjela svoje dijete na televiziji. Vidjela sam da je živa... Vidim da je pogođena u rame." – rekla je Keren koja je zamolila za siguran povratak svoje kćeri, držeći sliku 21-godišnjakinje, rekavši: “Preklinjem svijet da vrati moju bebu kući. Otišla je samo na zabavu, festivalsku zabavu da se malo zabavi. A sada je u Gazi."

Francuski predsjednik Emmanuel Macron također je, nakon objave snimke, zatražio oslobađanje francusko-izraelske dvojne državljanke. Snimka s Miom Shem prva je snimka taoca koju je objavio Hamas, a u kojoj je dopušteno da se oteta osoba obrati. Do sada je bilo videosnimki talaca iz podzemnih tunela i drugih prostorija na tajnim lokacijama u Gazi, no nije im omogućeno obraćanje. U opremi snimke piše da je Mia oteta 7. listopada, kada je Hamas započeo napad na jug Izraela, a kada je napadnuto i područje na kojem se održavao festival. Njezina obitelj dala je dopuštenje medijima za korištenje fotografije iz videa.

VEZANI ČLANCI

Izraelska vojska osudila je Hamas zbog objave videa. “Prošlog tjedna Miju je oteo Hamas. Službenici IDF-a tada su obavijestili Mijinu obitelj i u stalnom su kontaktu s njima”, napisali su na društvenim mrežama. “U videu koji je objavio Hamas pokušavaju se prikazati kao humani. Međutim, oni su užasna teroristička organizacija odgovorna za ubojstva i otmice beba, djece, muškaraca, žena i staraca”, dodao o je IDF u svojoj objavi.

Festival Nova bio je među najteže pogođenim mjestima zločina Hamasa. Više od 260 tijela izvučeno je s mjesta festivala u pustinji u blizini granice s Gazom nakon što je teroristička grupa zasula kišom metaka na tisuće mladih ljudi. Snimljeno je kako neke od mladih ljudi Hamasovi militanti uzimaju za taoce na festivalu. Među njima je bila i 26-godišnja Noa Argamani, koja je viđena na jezivim snimkama kako moli: "Nemoj me ubiti" dok ju je na motociklu vozio militant Hamasa. Ona i njezin dečko Avi Nathan od tada nisu viđeni.

Ključne riječi

Komentara 6

DU
Deleted user
15:32 17.10.2023.

Ovo je sukob civilizacija koje su na različitoj razini što duhom, što mentalno, kulturno i da ne nabrajam više.

Avatar povjesnicar
povjesnicar
22:09 17.10.2023.

Idler ... bravo majstore Palestinke majke og 1948 traže izvlačenje za svoju decu iz ruševina iz cele Palestine koja je sada teritorija izraelaeritorija izraela

DU
Deleted user
15:03 17.10.2023.

koliko li Palestinskih majki traži i izvlači svoju djecu iz ruševina Gaze a zapadni političari šute da ne uvrijede moćnog Bidena

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije