Marijan Pavliček podnio amandmane za izgradnju školskih sportskih dvorana

'Očekujem i od saborskih zastupnika većine da podrže moje amandmane'

srednja strukovna škola Marko Babić
Branimir Bradarić
15.10.2024.
u 18:41

Pavliček predlaže da se u dvije osnovne škole u županiji, u Drenovcima i Šarengradu, izgradi školska sportska dvorana. Predložio također i da se školska sportska dvorana izgradi i kod Srednje strukovne škole Marko Babić u Vukovaru

U raspravi kod rebalansa proračuna za 2024. godinu predsjednik Hrvatskih suverenista Marijan Pavliček podnio je šest amandmana o kojima će se u srijedu u Hrvatskom saboru odlučivati. Po riječima Pavličeka pola amandmana se odnosi na demografske mjere s obzirom da nas je zahvatila bijela kuga.

– Predložio sam uvođenje instituta majka odgajateljica u nešto izmijenjenom obliku nego što je u Zagrebu, a koji bi se odnosio na područje cijele Hrvatske za obitelji s troje i više djece. Isto tako predložio sam i uvođenje mogućnosti 4 sata rada s punim radnim vremenom sa dosadašnjih 6 na do 15 godina djetetovog života – rekao je Pavliček.

Kaže kako se ipak posebno osvrnuo na infrastrukturne amandmane na području Vukovarsko – srijemske županije. Pavliček tako predlaže da se u dvije osnovne škole u županiji, u Drenovcima i Šarengradu, izgradi školska sportska dvorana. Predložio također i da se školska sportska dvorana izgradi i kod Srednje strukovne škole Marko Babić u Vukovaru.

– Ta srednja škola je jedna od rijetkih srednjih škola u Hrvatskoj koja nema svoju školsku sportsku dvoranu iako škola broji skoro 300 učenika. Sramotno je da mi u 21. stoljeću imamo nekoliko osnovnih i srednjih škola koje nemaju svoje školske dvorane, a tu govorimo o demografiji i slično – rekao je Pavliček.

Dodaje i kako očekuje u srijedu da prilikom izglasavanja amandmana i saborski zastupnici većine iz Vukovarsko – srijemske županije podrže te amandmane kako bi omogućili izgradnju tih dvorana.

– Ako to ne urade i glasaju protiv ne znam kako će onda moći stati pred građane iz Vukovarsko – srijemske županije i reći im bilo što. Ukoliko ne budu dignuli ruke za te amandmane onda je sve ono što pričaju i za što se kao zalažu lažno. Ovo su amandmani koji idu u korist naše djece i njihovog normalnog odrastanja i kvalitetnog obrazovanja. Sramotno je da naše škole i učenici nemaju normalne uvjete za rad – istakao je Pavlilček.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije