TKO TO TAMO RADI

Rekordne brojke zaposlenih kakvih nije bilo već 16 godina: Statistiku nam debljaju umirovljenici i stranci

11.05.2024.
u 07:29

Sve do ove godine, po zaposlenosti je rekordna bila 2008. godina, kada je u zemlji radilo milijun i 640 tisuća radnika. Sliku popravljaju stranci

Komentara 15

BJ
bjmaro
09:06 11.05.2024.

Eto , to je problem u HR - previše nesretnih sto puni ljudi radi i zemlja napreduje -stvarno previše

EJ
ejStef
12:17 11.05.2024.

Spašavaju nas strani radnici, malo smanjuju pritisak na domaće jer uplaćuju dobar dio doprinosa za umirovljenike, javne i paradržavne službenike, za socijalu. A i zgodno je, budući da oni sami neće nikada koristiti te iste mirovinske fondove. Dođu ovdje, odrade koju godinu, neki samo koji mjesec i odu dalje. Isto tako, ne koriste niti socijalna davanja, za koja isto uredno uplaćuju... Dio njih koji ostanu ovdje je jako mali, tako da još uvijek nema straha od zamjene stanovništva i slične teorije. Još uvijek nemamo dovoljno visok standard, niti dovoljno široku socijalu.

Avatar Marko
Marko
10:50 11.05.2024.

Znači penzije će biti odlične..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije