uhvaćeni

Od azilanata za prijevoz do granice uzimali 300 eura po glavi

kikovica
Nel Pavletić/Pixsell
25.03.2013.
u 12:32

Među strancima je bilo sedam državljana Afganistana, dva državljana Eritreje te Sirijac i Somalijac.

U petak navečer oko 22.30 sati u blizini naplatnih kućica na Kikovici policija je zaustavila sumnjivi VW Transporter zagrebačkih oznaka kojim je upravljao 44-godišnji državljanin BiH, a uz njega je kao suvozač bio 21-godišnjak s područja Zagreba. No, njih dvojica nisu bili jedine osobe u vozilu. Policija je u kombiju pronašla 11 stranih državljana, tražitelja azila u Hrvatskoj, koje je dvojac, za naknadu od 300 eura po osobi, prevozio prema graničnom području u zaleđu Rijeke kako bi ilegalno prešli u Sloveniju.

Među strancima je bilo sedam državljana Afganistana, dva državljana Eritreje te Sirijac i Somalijac. Novac koji su dvojica muškaraca zaradili od azilanata oduzet im je te su kazneno prijavljeni zbog protuzakonitog ulaska, kretanja i boravka u Hrvatskoj, a 44-godišnjak iz BiH protjeran je iz Hrvatske.

>>Zajednička ophodnja: Kod granice priveli 33 azilanta iz Afrike

Komentara 1

Avatar ivek
ivek
15:44 25.03.2013.

decki pravili usligu HR,, slovenija je raj za azilante,,, svi u sloveniju

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije