janko popović

'Od bivše supruge na setu nisam dobivao povlastice'

'23.05.2012., Zagreb - Svecano otvorenje NOIR Festivala, izlozbe noir fotografija Double Identitiy u muzeju Arhitekture.Janko Popovic Volaric.  Photo: Igor Kralj/PIXSELL'
'Igor Kralj/PIXSELL'
29.05.2013.
u 16:22

Zbog serije je pustio bradu i brkove, no ne sviđaju mu se usporedbe sa slavnim Bali-begom

U seriji “Larin izbor” Janko Popović Volarić glumio je samo četiri mjeseca, ali intenzivan tempo snimanja zbližio ga je s kolegama koji su imali puno dulji radni staž u sapunici Nove TV, a kao i cijeloj glumačkoj ekipi, i njemu se bilo teško oprostiti od glumaca s kojima se sprijateljio tijekom snimanja.

Za glumu i glavu na panj

– Često smo komentirali kako bi bilo zanimljivo snimiti seriju o događajima “iza kulisa seta”, jer tu ima svega, i smijeha i anegdota i suza. Koliko god to klišeizirano zvučalo, mi smo kao obitelj. I zato obožavam set – prisjetio se Janko. Ispričao nam je zbog čega je zahvalno glumiti loše dečke.

– U serijama poput “Larina izbora” takve uloge su višeslojnije postavljene od pozitivaca. Negativci imaju svoje loše, ali ponekad i dobre strane karaktera. Imaju tu neku unutarnju borbu – kaže glumac. S Lucijanom je Janko pronašao i zajedničku točku u tome što su obojica odrasla bez oca.

– Obojica smo neke stvari zamjerali svojim očevima, ali mislim da tu svaka sličnost prestaje – objašnjava. Na setu serije jedna od šefica bila mu je i bivša supruga Jelena Veljača, a kako je funkcionirao njihov odnos, otkrio nam je sam Janko: – Nisam imao povlastica, niti bih ih ja tražio, niti bi mi ih ona dala - smije se Janko i dodaje: - Surađujemo vrlo profesionalno.

Nakon završetka snimanja “Lare” posvetio se predstavi “Plemena” u koprodukciji Planet Arta, Teatra Exit i INK Pula. Tako mu se ostvarila želja da igra u modernom, britkom i pametnom engleskom komadu. Njegov glumački status je slobodnjak, a prije nego što je zašao u umjetničke vode, kao grafičar u jednim dnevnim novinama iskusio je što znači raditi od 8 do 16 sati. – Kada se dogodi rupa bez angažmana ili kada ne uspijem ostvariti dobru ulogu, često pomislim kako sam nekada imao sigurnost i kako je bilo razmaženo prelaziti u drugu profesiju. Jako sam volio svoj posao u grafici, ali gluma je nešto za što bih bio spreman staviti glavu na panj – zaneseno govori.

Samo pse bi poveo na pusti otok

Na Visu je nedavno snimao kratki film u kojem igra neuravnoteženog kuhara koji izvan sezone živi na otoku. Otočka osama uvijek mu je bila privlačna, ali bi li mogao tamo i provesti život?

– U ovoj životnoj fazi teško mogu zamisliti život na otoku. Uvijek mi je takav način života zvučao bajkovito i znao sam ga zamišljati kao svojevrsni ideal, ali ipak ja volim strku u kojoj živim. Volim raditi i živjeti u gradu – kaže dodajući kako na pusti otok ne bi otišao bez svojih pasa, nekoliko knjiga i par boca vina. Kakva će sudbina dočekati njegov lik, nije otkrio, ali je zato priznao kako su mu zbog brkova i brade, koje je pustio za potrebe snimanje, već dosadile usporedbe s popularnim Bali-begom.

>> Nina Badrić i Janko Popović Volarić novi par?

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije