STRANICA VLADE I HNB-A

Od danas aktivna web stranica euro.hr s najvažnijim informacijama o uvođenju eura

Euro.hr
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL/screenshot/euro.hr
1/11
12.07.2022.
u 17:36

Putem stranice može se informirati i dobiti odgovore na brojna pitanja vezana uz euro, poput onih o fiksnom tečaju konverzije, dvojnom iskazivanju cijena, obilježjima kovanica i novčanica eura, rokovima zamjene novčanica i kovanica kuna za eure i zaštiti potrošača tijekom procesa uvođenja eura

Nakon što je Vijeće Europske unije donijelo Odluku o pridruživanju Republike Hrvatske europodručju, aktivirana je web stranica Vlade RH i Hrvatske narodne banke www.euro.hr s najvažnijim informacijama o uvođenju eura, izvijestila je Hrvatska narodna banka.

Kako navode, građani, poduzetnici, mediji i ostali zainteresirani mogu se putem stranice informirati i dobiti odgovore na brojna pitanja vezana uz euro, poput onih o fiksnom tečaju konverzije, dvojnom iskazivanju cijena, obilježjima kovanica i novčanica eura, rokovima zamjene novčanica i kovanica kuna za eure i zaštiti potrošača tijekom procesa uvođenja eura.

Stranica će se redovno ažurirati, navodi HNB, i nadopunjavati dodatnim informacijama te odgovorima na često postavljena pitanja. Na stranici će biti dostupne i korisne informacije ostalih ključnih dionika čije je sudjelovanje dio procesa zamjene kune eurom.

Euro.hr
1/8

Podsjetimo, Vijeće Europske unije danas je donijelo Odluku o prihvaćanju eura u Hrvatskoj od 1. siječnja 2023., dopunu uredbe prema kojoj Hrvatska postaje dvadeseta članica europodručja te uredbu kojom se utvrđuje fiksni tečaj konverzije kune u euro: 1 euro = 7,53450 kuna.

Odluku je kao predsjedavajući Vijeća za ekonomske i financijske poslove (ECOFIN) potpisao češki ministar financija Zbyněk Stanjura, a dobrodošlicu u europodručje Europska komisija pokazala je i porukom istaknutom na zgradi Charlemagne: Dobrodošla u euro, Hrvatska!

Komentara 2

PR
prokurator
23:27 12.07.2022.

hahaha kako su revni sa ovom stranicom.. sve su pripremili na vrijeme i pustili isti dan. za covid su pokušavali dignuti stranicu mjesecima. sigurno je plaćena stotinjak tisuća kuna iz nekog euro fonda :)))

PR
prokurator
21:23 12.07.2022.

umjesto da budu ljudi, pa organiziraju javnu polemiku, iznošenje mišljenja stručnjaka (kad već nema refenduma). a oni info stranicu o tome koliki je tečaj i što piše na kovanicama aaahahahahahahahahahahaha

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije