POVEZANOST

Od Zagreba do Beograda bez presjedanja

01.12.2002.
u 00:00

*Kreću i linije Beograd - Knin - Split - Makarska te Beograd - Rijeka - Rovinj - Pula

BEOGRAD - Nakon 12 godina hrvatski i srbijanski prijevoznici uspostavit će idući tjedan izravne autobusne linije, bez presjedanja na granici, između Beograda i većih hrvatskih gradova. Na temelju usklađenih voznih redova i dozvola za linijski prijevoz putnika u međunarodnome prometu koje su izdale mjerodavne državne službe SRJ i Hrvatske, od danas autobusi hrvatskih i srbijanskih prijevoznika izravno će povezivati Beograd sa Zagrebom, Rijekom, Splitom, Pulom, Kninom i Makarskom. Dosadašnje linije funkcionirala su tako da jedan prijevoznik vozi do granice, a onda putnici presjedaju u autobus drugoga prijevoznika, što je osjetno produžavalo putovanje.

Prema informacijama beogradskog Autobusnog kolodvora, danas počinju prometovati autobusi na izravnim linijima Beograd - Rijeka - Rovinj - Pula, sa svakodnevnim polascima iz Beograda u 6.45 i 20 sati, a iz Pule u 6 i 20 sati. Prijevoznici na tim linijama iz Jugoslavije su Lasta i BS-Tours, a iz Hrvatske Autotrans Rijeka i Fils Pula.

Sutra počinju izravno prometovati i autobusi na relaciji Beograd - Zagreb, s polaskom iz Beograda u 17.30 sati, a iz Zagreba u 7 sati. Prijevoznici su Putnik iz Beograda i Samoborček iz Samobora.

Istoga dana počinje i promet na relaciji Beograd - Knin - Split - Makarska, s polaskom iz Beograda u 19 sati, a iz Splita u 20.30 sati. Prijevoznici će na toj liniji biti BS-Turs iz Beograda i Promet iz Makarske. Beogradski Autobusni kolodvor najavio je, usto, da će idućih dana uvesti i nove linije na realaciji Beograd - Zagreb te Beograd - Osijek - Beli Manastir - Vukovar.

Z. Bajt

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije