Zaposlenje

“Odličan sam kuhar, gluhoća mi neće biti prepreka u poslu”

kuhinja
Autor
Sonja Hoffman
20.01.2011.
u 16:28

Štićenici Centra Slava Raškaj pripremali su jučer specijalitete zajedno s kolegama iz bjelovarske Hotelijersko-ugostiteljske škole

Flambirani svinjski mozak, svitak od krumpira, kukuruzne palačinke... Sve to jučer su u kuhinji Centra Slava Raškaj pripremili sami štićenici. U pomoć su im priskočili i kolege iz bjelovarske Hotelijersko-ugostiteljske škole.

– Riječ je o programu “Uši širom otvorene” koji je osmišljen da pomogne učenicima s oštećenim sluhom da se nakon školovanja lakše zaposle i snađu na tržištu rada – rekla je Jelena Klopotan, psihologinja centra. Tijekom programa kuhanja štićenici su integrirani u miješane grupe sa srednjoškolcima bez oštećenja pa im je to dobra priprema za ono što ih čeka kad jednom nađu posao.

– Znam da sam odličan kuhar pa mislim da mi gluhoća neće biti prepreka u nalaženju posla – rekao nam je znakovnim jezikom učenik posljednje godine kuharskog smjera Kenan Abdulahi (18). U Zagreb je na školovanje mladić stigao iz Pule i, ističe, jedva čeka da se vrati kući.

– Tamo je moje more ... a ovo je super dan! – kaže. Komunikacija s učenicima iz Bjelovara nije mu, ističe, problem jer zna čitati s usana – objasnio je prije kuhanja Abdulahi.

Komentara 1

LU
lutomirski
19:02 22.01.2011.

Svinjski mozak bas nije jelo za pohvaliti, normalni ljudi to nejedu !!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije