slučaj koji je potresao hrvatsku

Odvjetnica Mirele Čavajde: Treba im mir, a kad će u Ljubljanu to ostaje tajna

Mirela Čavajda
Foto: N1 screenshot
1/5
15.05.2022.
u 16:00

Podsjećamo, nakon što su liječnici u Hrvatskoj odbili izvršiti prekid trudnoće u 26. tjednu unatoč tome što je Mirelinoj bebi otkriven zloćudni tumor na mozgu, Mirela je sa svojom pričom izašla u javnost

Odvjetnica Mirele Čavajde, Vanja Jurić, za 24 sata je istaknula da je Mireli u ovom trenu najpotrebniji mir.

Potvrdila je da će Mirela na prekid trudnoće ići u Ljubljanu, ali kad točno ostat će nepoznato javnosti. Kako kaže Jurić, Mirela je svoju tragediju već dovoljno izložila javnosti, a sustav joj iz dana u dan samo pojačava traumu. 

24.02.2021., Zagreb - Potaknuti raspravama u Saboru i u javnosti vezano za novi prijedlog Zakona o elektronickim medijima, Kuca ljudskih prava Zagreb organizira je okrugli stol pod nazivom "Regulacija govora mrznje u elektronickim medijima".rTema rasprave je najavljena regulacija govora mrznje u novom prijedlogu Zakona o elektronickim medijima, posebno u pogledu odgovornosti medija za komentare citatelja, odnosno sadrzaja koji generiraju korisnici. Vanja Juric, odvjetnica. Photo: Patrik Macek/PIXSELL
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Podsjećamo, nakon što su liječnici u Hrvatskoj odbili izvršiti prekid trudnoće u 26. tjednu unatoč tome što je Mirelinoj bebi otkriven zloćudni tumor na mozgu, Mirela je sa svojom pričom izašla u javnost. Najnoviji nalaz pokazao je da tumor na mozgu fetusa naglo raste i pritišće važne dijelove mozga, a najvjerojatnije se radi o teratomu koji je opasan za fetus, ali i trudnicu. 

- Taj slučaj je razotkrio da sve one individualne priče koje smo slušali, ne predstavljaju neke izolirane slučajeve, nego predstavljaju odjeke tog strukturalnog problema, tog institucionalnog nasilja prema ženama a što se odnosi na nedostupnost prava na pobačaj - kazala je ustavna stručnjakinja Ana Horvat Vuković u razgovoru s Petrom Maretić Žonja za Večernji TV.

VIDEO Osijek: Prosvjed "Dosta!" u znak solidarnosti za prekid trudnoće Mirele Čavajde

Komentara 9

BI
Binga01
16:07 15.05.2022.

Kako sad odjednom mir, a do sada je maltretirala sve koji su isto željeli mir?

ZV
zvezdomor
17:42 15.05.2022.

Dok je dizala larmu i svi ju morali slušati...htjeli ne htjeli...nakon optuživanja nevinih ljudi i povlačenja po medijima sad joj je eto dosta...od sad - tajna

DA
damascus
17:55 15.05.2022.

Kad se odvjetnici zla dočepaaju slučaja, kada provali sebičnost sa obje strane onda smo na putu zla, zloga, a ne sućuti. Egoizam ne ide uz kršćanski nauk a ovdje ga ima u izobilju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije