ISPRAVAK

Odvjetnik Drago Boras: Vladimir Džajo nije uhićen

Marko Lukunic/PIXSELL
05.07.2021.
u 15:32

Vladimir Džajo zahtijeva objavu ispravka netočno objavljene informacije kojom su povrijeđena njegova prava

Temeljem članka 40. stavka l. Zakona o medijima podnositelj Vladimir Džajo podnio je zahtjev za ispravak objavljene informacije.

Na portalu Večernji.hr dana 30.06.2021. u 11:29 objavljen je članak pod nazivom ''U USKOK-ovoj akciji uhićen kralj Adventa, poznato je i što je glavni razlog uhićenja''. U dopisu odvjetnik Drago Boras navodi da Vladimir Džajo nije uhićen, niti se na bilo koji način dovodi u vezu s počinjenjem kaznenih djela koja se osumnjičenicima u predmetnoj akciji USKOK-a stavljaju na teret te da je ''jasno da su objavom navedene informacije istom teško povrijeđena njegova prava i učinjena mu je ogromna nematerijalna šteta''.

Slijedom navedenog, Vladimir Džajo zahtijeva objavu ispravka netočno objavljene informacije, kojom su povrijeđena njegova prava, i to na način da se na portalu Vecernji.hr objavi da je:

"Portal Vecernji.hr grubo pogriješio pri objavi da je Vladimir Džajo uhićen u Akciji USKOK-a od 30.06.2021., koja je provedena protiv ravnatelja HRT-a Kazimira Bačića, te zaposlenika Gradske uprave Grada Zagreba i ostalih uhićenih, te se uredništvo portala Vecenji.hr ovih putem duboko ispričava Vladimiru Džaji na pogrešno objavljenoj i netočnoj informaciji" i to na način propisan člankom 41. Zakona o medijima na istom ili istovrijednom mjestu i na isti ili istovrijedan način na koji je bila objavljena informacija na koju se ispravak odnosi, te da se ispravak i informacija na koju se odnosi označe i povežu linkom

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije