Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRAGEDIJA U SRBIJI

Što će se dogoditi Dankinim ubojicama ako tijelo ne bude pronađeno? Odvjetnik objasnio koje su mogućnosti

Bor: Policija osigurava mjesto gdje je Danka boravila prije nestanka
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/4
05.04.2024.
u 15:30

Objasnio je da je djelo kvalificirano kao teško ubojstvo u sudioništvu, za koje je najmanja dozvoljena kazna 10 godina zatvora, a najviša doživotni zatvor

Dvojica radnika srpskog vodovoda priznali su krivicu za ubojstvo Danke Ilić, no iskazi im nisu posve isti, a nisu niti otkrili gdje se nalazi tijelo dvogodišnjakinje, kazao je ranije danas Načelnik Uprave kriminalističke policije Republike Srbije Ninoslav Cmolić. Veliko je pitanje za mnoge sada - što će se dogoditi s osumnjičenicima ako tijelo ne bude nađeno?

Odvjetnik Saša Rajković dao je odgovor na to pitanje za Srbiju Danas. - Moraju postojati drugi dokazi. Može im se suditi naročito jer ovdje imamo priznanje oba osumnjičena da su počinili djelo koje im se stavlja na teret - kazao je, ističući kako u praksi postoje slučajevi u kojima su ubojice osuđene i bez tijela.

- To 'nema tijela, nema djela' nije baš istinita izreka, može se i bez toga suditi, ali radi se o izuzetcima - dodao je odvjetnik. Objasnio je da je djelo kvalificirano kao teško ubojstvo u sudioništvu, za koje je najmanja dozvoljena kazna 10 godina zatvora, a najviša doživotni zatvor.

 Ako su informacije koje je iznio Cmolić točne, rekao je Rajković, kvalifikacija kaznenog djela ostat će ista čak i ako tijelo ne bude pronađeno. Podsjetimo, optuženici su kazali da su djevojčicu udarili autom, pretpostavili da je preminula, a kada se probudila, jedan od njih ju je udavio. Dankino tijelo bacili su na deponij, no policijska potraga navedenog odlagališta otpada nije rezultirala pronalaskom tijela.

VIDEO Bor: Građani pale svijeće za ubijenu djevojčicu Danku

Komentara 4

Avatar That'sAll
That'sAll
16:50 05.04.2024.

Srbija je vidljivo postala nekakva crna rupa svakakvih zala... kao da je izvor američkih scenarija.. Malčanski berberin pedofil, pa onaj luđak koji je silovao i zadavio tinejdžericu, zatim kriminalna banda koja kolje melje siluje svoje, pa masovna pucnjava u školi, onda par masovnih pucnjava po selima, nedavno cijela obitelj zbrisana s lica zemlje u Aleksincu zbog novaca, sad ovo.... Kao da se sve vraća i sve plaća u ishodištu. Tako da nije pitanje što će se dogoditi s ovom dvojicom, nego ima li nade za Srbiju. Odgovor: Nema.

JA
JapaRuda
16:48 05.04.2024.

U srbiji još postoji lapot, to je njihov običaj da onog koji je prestar i više ne privređuje njegov sin opali sa štangom po glavi. A postoji i snohaćenje, to je kad tast prvi isproba mladu. Ta zemlja pripada negdje u srednju aziju, oko turkmenistana

IZ
izrazlica
17:24 05.04.2024.

dajte više molim vas dosta toga .. što je previše, previše je

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije