KREŠIMIR ŠKARICA

Odvjetnik Nede Livljanić: Nikad ni kunu mita nije uzela, svima je pomogla da zarade

Foto: Dea Redžić
1/161
25.11.2023.
u 11:25

Bivša službenica za gospodarstvo i turizam Šibensko-kninske županije Neda Livljanić osumnjičena je za zlouporabu položaja i ovlasti, a poduzetnici Zoran Pripuz te Darijo Filipi, baš kao i pušteni na slobodu Boris Kulušić i Eduard Maržić, za poticanje na to nedjelo

Sudac istrage Županijskog suda u Splitu odredio je istražni zatvor za troje osumnjičenih iz afere ilegalnih kampova na Murteru, koju je otkrio Večernji list, bivšoj županijskoj službenici Nedi Livljanić i poduzetnicima Zoranu Pripuzu i Dariju Filipiju kojima je činila usluge te zlorabila položaj i ovlasti. Odvjetnik Krešimir Škarica koji predstavlja N. Livljanić tvrdi kako ona nije uzela ni kunu mita, te da će dokazati da je ona samo pomagala da se ostvari legalna zarada.

- Poznajem moju klijenicu dugi niz godina i sa sigurnošću mogu kazati da nikada nijednu kunu mita ona nije uzela. Ona je svima u Šibensko-kninskoj županiji samo pomogla da ostvare legalnu zaradu i mi ćemo to dokazati. Jasno je i po brojnim reakcijama koje su stigle nakon njezinog uhićenja da je dok je bila službenica odgovorno i srčano obavljala svoj posao. Nikakvo mito nije ni predmet ovog slučaja,ovdje je riječ o prekoračenju ovlasti, a dalje će se sve utvrđivati - izjavio je odvjetnik Nede Livljanić Krešimir Škarica za Večernji list.

- Pritvor ne smije biti zamjena za zatorsku kaznu i on se kao najrepresivinija mjera određuje samo iznimno. NAdalje, mora se uzeti u obzir načelo razmjernosti u dnosu na propisanu zakosku kaznu, a ona je u ovom slučaju od šest mjeseci do pet godina zatvora što u konačnici znači da može biti određena i uvjetna kazna. Sud ima temeljem važećeg zakona čitav niz mjera opreza kojima može spriječiti utjecaj na svjedoke a što je ovdje razlog pritvora - kazao je Škarica.

VIDEO: Večernji ispred bespravnog kampa The View na otoku Murteru čiji je vlasnik uhićen u akciji oko Pripuza

Podsjećamo, bivša službenica za gospodarstvo i turizam Šibensko-kninske županije Neda Livljanić osumnjičena je za zlouporabu položaja i ovlasti, a poduzetnici Zoran Pripuz te Darijo Filipi, baš kao i pušteni na slobodu Boris Kulušić i Eduard Maržić, za poticanje na to nedjelo. Kulušić i Maržić su obuhvaćeni istragom, no za njih tužiteljstvo nije zatražilo istražni zatvor.

Uskok je pokrenuo, kako su naveli u petak, istragu protiv službenice osumnjičene za zlouporabe položaja i ovlasti te četvorke koja ju je navodno na to poticala, a sve kako bi se dvojici poduzetnika omogućilo pružanje ugostiteljskih usluga u ilegalnim kampovima na Murteru, iako za to nisu mogli ispuniti uvjete i prikupiti dokumentaciju.

Na ispitivanju u splitskom Uskoku koje je uslijedilo nakon uhićenja, pretresa i prikupljanja drugih dokaza Livljanić se, kako se doznaje, branila šutnjom, a ostali su odbacili počinjenje kaznenog djela za koje su osumnjičeni.

FOTO/VIDEO Pogledajte kako sada izgleda devastirana uvala pred Kornatima koju je opasao Pripuz

1/161

Komentara 16

PO
Poletarac101
11:48 25.11.2023.

Maa ženska je Svetica ,ima malo previše tak "dobrih"

TM
trade_mark
12:11 25.11.2023.

ček, ček... nikad ni kunu nije uzela? znači, protuzakonito je išla na ruku kriminalcima bez da joj to netko plati? haha, čisto sumnjam da se nije okoristila!!

SK
SkvikiZg
11:41 25.11.2023.

Svima je pomogla, znači držala im je lojtre.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije