napad Torcide na policiju

Odvjetnik Visković: Nema opravdanja za napad na službenu osobu. Tu nema nikakvog ali

Zagreb: Torcida na povratku na autocesti napala policiju koja je uzvratila vatrenim oružjem
Foto: PIXSELL
1/7
23.05.2022.
u 08:22

Glavni ravnatelj policije Nikola Milina rekao je kako nitko nije očekivao ovakvu razinu napada, pa ni policijski službenici. Policajci su bili prisiljeni reagirati, pa čak su morali upotrijebiti vatreno oružje, jer su i oni samo bili ugroženi.

Odvjetnik i bivši predsjednik Nadzornog odbora Hajduka Ljubo Pavasović Visković kazao je u emisiji Hrvatskog radija "U mreži Prvog" kako se na odmorištu Desinec u subotu navečer dogodio tragičan, loš i nepotreban događaj u kojem se dogodilo štošta lošega.

– Treba raditi na tome da se takav događaj ne ponovi nikada i svatko treba preuzeti svoj dio odgovornosti. U budućnosti treba ispraviti ono što nije valjalo – poručio je.

Naglasio je kako o napadu na službene osobe rasprava uopće nije potrebna.

Nema opravdanja i nema razloga za napad na službenu osobu i tu nema nikakvog ali ni zareza. Morano se postaviti jasno i poslati jasnu poruku – dodao je. 

Glavni ravnatelj policije Nikola Milina istaknuo je kako se napad na službene osobe ničim ne može opravdati.

Video: Pogledajte snimku sukoba na benzinskoj postaji: Navijači opkolili policajce

Policija uvijek ulaže velike napore u radu sa svim dionicima javnog okupljanja, posebice kada je riječ o nogometu i visokorizičnim utakmicama. A derbiji su uvijek visokorizične utakmice od samostalnosti Republike Hrvatske. Ovaj subotnji derbi nije odlučivao ni o čemu kad je riječ o rezultatima.

– Policija je predvidjela da bi moglo doći do određenih protupravnih ponašanja i zaista smo ovoj utakmici pristupili ozbiljno. Poduzeli smo mjere i planirali sve što je potrebno. Angažirali smo dovoljan broj snaga, rukovodeća razina bila je čak i jača nego u nekim derbijima u ovoj sezoni – dodao je.

Milina je kazao kako je došlo do napada na policijske službenika i da takve situacije nikome ne donose dobro. Glavni ravnatelj policije rekao je kako nitko nije očekivao ovakvu razinu napada, pa ni policijski službenici. Policajci su bili prisiljeni reagirati, pa čak su morali upotrijebiti vatreno oružje jer su i oni sami bili ugroženi. 

Član Uprave Dinama Krešimir Antolić rekao je da je događaj koji se dogodio jako loš, stoga cijelo društvo, a posebice oni koji su uključeni u nogomet, trebaju biti sretni da nije došlo do smrtnih posljedica. Antolić je demantirao neistine koje su se jučer pojavile u medijskom prostoru i pokušaj relativiziranja onoga što se poslije dogodilo na autocesti.

– Nitko nikome ništa nije zabranio. Mi smo četiri dana prije utakmice Hajduku dostavili upute kako navijači toga kluba trebaju unijeti transparente i svoje navijačke rekvizite na jug stadiona u Maksimiru. To je nešto što je uobičajeno – kazao je.

Ključne riječi

Komentara 24

SE
serđo12
08:32 23.05.2022.

Zašto tim istim navijačima u Austriji ,Njemačkoj ili Francuskoj ne bi palo na pamet napasti policiju ?

Avatar gremo20
gremo20
09:45 23.05.2022.

visković je napokon rekao istinu i bez ograda-NEMA opravdanja za napad na policiju. točka! o ostalome se može raspravljati, iako ne vidim čemu rasprave? imamo zakone i treba ih primijeniti! znači napad na službenu osobu, 3-5 godina zatvora i to za sve učesnike! kad odgule 2-3 godina zatvora i vrate se da vidimo kome će od njih ponovo pasti na pamet takvo što!?? naravno, i doživotna zabrana posjeta svim sportskim događajima pod prijetnjom nove zatvorske kazne! pa ajde da vidimo tko bi se od njih opet junačio???

RA
radolizem
09:47 23.05.2022.

Problem je sudova. Ako ja ženi bacim prljave čarape pod nos i kažem joj - kučko, opet nisi oprala čarape, a onda pozove policiju, te se budem rekao policajcu da je uhljeb - dobit ću 1 godinu i 2 mjeseca zatvora. Ako kako pripadnik Torcide bacim baklju u policijski kombi, pa policajca gađam kamenjem, vrijeđam da je Mamićev podguzni drot,... neću niti sekunda biti u zatvoru. tu je problem.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije