ŽALIT ĆE SE

Ogasila se Eko Moslavina: 'Odluka o vraćanju zviždačice Cvrtile na posao neprovediva je i nezakonita'

Zagreb: Adrijana Cvrtila
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL
1/3
17.07.2024.
u 15:02

Presuda je nepravomoćna pa je nećemo detaljno komentirati i uložit ćemo žalbu, rekao je direktor Eko Moslavine Danijel Husnjak

Nakon što je Općinski sud u Kutini na ponovnom suđenju po tužbi Adrijane Cvrtile, koja je dobila otkaz kao zviždačica, 12. srpnja donio presudu u kojoj se nalaže tuženiku Eko Moslavini d.o.o. da povuče odluku o opozivu tužiteljice Cvrtile s funkcije člana Uprave – direktora Eko Moslavine d.o.o., te se zabranjuje tuženiku poduzimanje i ponavljanje štetnih radnji prema tužiteljici – iz te gradske kutinske komunalne tvrtke sada kažu da je ta odluka neprovediva i nezakonita.

– Presuda je nepravomoćna pa je nećemo detaljno komentirati i uložit ćemo žalbu. Presudom je tužiteljici odbijen dio zahtjeva, a nije naloženo njezino vraćanje na mjesto direktorice. Presudom je određeno tek da se treba povući odluka o opozivu, a takva obveza iz presude je ne samo nezakonita i neprovediva već i nepoznata u hrvatskom pravnom sustavu – rekao je sadašnji direktor Eko Moslavine Danijel Husnjak, koji je imenovan na dužnost direktora u prosincu 2021. godine, nakon što je Cvrtila opozvana sa svoje funkcije.

Ona je opozvana 8. prosinca 2021., na Međunarodni dan borbe protiv korupcije, a nakon što je prije toga, u ljeto 2021., prijavila gradonačelnika Kutine Zlatka Babića (tada HDZ), predsjednika Gradskog vijeća Davora Kljakića (tada HSLS) i dvojicu gradskih vijećnika za kaznena djela korupcije i trgovanja utjecajem. Tvrdila je kako je morala zapošljavati gradske vijećnike, članove stranaka i njihovu rodbinu, a ubrzo je i USKOK-u predala audiosnimke razgovora s kasnijim optuženicima. Nakon što su uhićeni, proveli su neko vrijeme u pritvoru, Zlatko Babić napustio je HDZ, a Cvrtila je dobila otkaz. USKOK je 2023. podignuo optužnicu protiv sve četvorice, no još uvijek se čeka potvrda optužnice na Županijskom sudu u Zagrebu. U međuvremenu je i Eko Moslavina protiv Cvrtile podnijela dvije kaznene prijave, koje su odbačene, kao i dvije tužbe, od kojih je jedna odbačena, a druga bi trebala postati bespredmetna ako ova presuda Općinskog suda u Kutini bude potvrđena na višem sudu u korist Cvrtile.

POVEZANI ČLANCI:

Sve ovo vrijeme Adrijana Cvrtila se na sudovima bori za proglašenje odluke Eko Moslavine o njezinu radnom statusu nezakonitom te njezino poništavanje. Općinski sud u Kutini presudio je prvo u korist Eko Moslavine, no Županijski sud u Zagrebu presudu je ukinuo u siječnju ove godine te je novi sudac Općinskog suda u Kutini donio sada novu presudu u korist Adrijane Cvrtile.

Inače, Adrijana Cvrtila u svojoj je tužbi protiv Eko Moslavine tražila i da se ispoštuje njezin ugovor o radu direktora tvrtke u kojem je pisalo da ću u slučaju opoziva biti raspoređena na svoje staro radno mjesto u Eko Moslavini d.o.o., na kojem je radila od 2014. To je radno mjesto direktor Husnjak ukinuo odmah nakon što je imenovan. 

Komentara 1

SE
Separator
01:03 18.07.2024.

Opet o ovoj. Sve što čovjek treba znati je da je prisluškivala svoje djelatnike, posebice SDP kadrove koje je mobingirala. I onda kad je voda došla do grla radi vlastite nesposobnosti, proradi joj moral, koji joj nije pao na pamet kod njezinog zapošljavanja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije