Ubojstvo mlade djevojke

Oglasila se osječka policija: Sve radnje proveli smo temeljito, profesionalno i nepristrano

Županijski sud u Osijeku
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
1/5
23.09.2023.
u 17:25

Naglašavamo da je policija Županijskom državnom odvjetništvu dostavila sva prikupljena saznanja te i dalje s njima u suradnji poduzima daljnje mjere i radnje kako bi se utvrdile sve činjenice i okolnosti događaja, poručuju iz osječke policije

Osječkom policajcu M.S. (27), osumnjičenom za ubojstvo 21-godišnje djevojke, određen je jednomjesečni istražni zatvor zbog bojazni od utjecaja na svjedoke i opasnost od ponavljanja djela. 

Danas se priopćenjem oglasila osječka policija s obzirom, kako kažu, na medijske naslove i objave u vezi smrtnog stradavanja 21-godišnjakinje u kojima se policiju proziva za zataškavanje. "Obavještavamo javnost da su policijski službenici sve radnje u ovome postupku proveli temeljito, profesionalno i nepristrano. Također skrećemo pažnju kako je očevid proveden u suradnji sa zamjenicom Županijskog državnog odvjetnika", stoji u priopćenju policije.

Video: Privođenje policajca osumnjičenog za ubojstvo djevojke (21)

"Po prvim sumnjama osumnjičenik je bio uhićen za kazneno djelo prouzročenje smrti iz nehaja opisano u članku 113. Kaznenog zakona, a za koje je propisana značajno manja kazna zatvora, odnosno do pet godina. Na temelju utvrđenih činjenica počinitelj je prijavljen za najteži, kvalificirani oblik kaznenog djela, odnosno događaj je prekvalificiran u teška kaznena djela protiv opće sigurnosti iz članka 222. stavka 4. Kaznenog zakona u svezi kaznenog djela dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom iz članka 215. stavka 1. i 3. Kaznenog zakona gdje je kazna zatvora zapriječena do osam godina". navode iz policije.

VEZANI ČLANCI:

"Naglašavamo da je policija Županijskom državnom odvjetništvu dostavila sva prikupljena saznanja te i dalje s njima u suradnji poduzima daljnje mjere i radnje kako bi se utvrdile sve činjenice i okolnosti događaja", poručuju iz osječke policije.

GALERIJA Osijek: Posljednji ispraćaj tragično preminule Mihaele

Županijski sud u Osijeku
1/14

Pokop tragično preminule djevojke bio je danas u 12,20 sati na Centralnom groblju u Osijeku. Kolegice i kolege studenti osječkog Pravnog fakulteta, kao i prijatelji, u subotu su u 11 sati ispred glavnog ulaza u zgradu fakulteta ostavili upaljene lampione i cvijeće, opraštajući se na taj način posljednji puta od tragično preminule 21-jednogodišnje Mihaele iz Osijeka.

Ključne riječi

Komentara 8

NO
Nordik
17:35 23.09.2023.

Osječki fakulteti, Osječko pravosuđe, Osječka policija... hdz-ov proizvod

Avatar film
film
17:30 23.09.2023.

vjerujemo vam....

KU
Kujttim
18:38 23.09.2023.

U profesionalne radnje spada i komunikacija s medijima, a po onome što smo mogli čitati, bilo je toliko proturječnosti da je javnost s pravom postavila pitanje o nepristranosti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije