Slučaj iz Slavonskog Broda

Roditelji ozlijeđene bebe: 'Polovica glavice imala je podljeve, od gradonačelnika tražimo jednu stvar'

Zagreb: Gradonačelnik Tomašević otvorio vrtić Točkica u Sesvetskom Kraljevcu
Foto: Zeljko Hladika/PIXSELL
24.10.2024.
u 12:23

Majka iz Slavonskog Broda svoju je kćer pokupila iz vrtića s ozljedama i sada se požalila kako je njeno dijete zbog svega još pod stresom

Hrvatsku su nedavno obišle fotografije 15-mjesečne djevojčice koja je zaradila ozljede u jaslicama Dječjeg vrtića u Slavonskom Brodu. Imala je ogrebotine po licu i glavi pa je zabrinuta majka podijelila svoju priču, a policija i nadležne službe još uvijek utvrđuju okolnosti događaja. Fotografije djevojčice uznemirile su roditelje, ali i javnost.
– Uznemireni smo, izgubili smo povjerenje i bit će teško ponovo ga zadobiti. Zadovoljni smo nakon razgovora s gradonačelnikom. Tražili smo premještaj našeg djeteta i gradonačelnik to razumije. Ponudit će nam se neke opcije koje ćemo razmotriti - rekla je majka djevojčice koju su roditelji doveli na sastanak s gradonačelnikom jer je nisu imali kome ostaviti – prenose 24sata.

Majka se požalila kako je njeno dijete zbog svega još i pod stresom.  
Budi se noću i plače, očito je da proživljava traumu od toga što joj se dogodilo. Ni mi kao roditelji još se nismo oporavili. Još uvijek mi je pred očima slika onog trenutka kada sam vidjela svoje dijete s ogrebotinama po licu i crvenilom po glavi. Šok je bio još i veći nakon par sati kad su se pojavili hematomi. Polovica glavice imala je podljeve. Donekle nas je umirio nalaz liječnika koji su rekli da dijete nema teže ozljede, ali teško je to gledati. Jedno što tražimo jest da doznamo što se dogodilo i da neodgovorne odgajateljice dobiju primjerenu kaznu. Ni tužba nije isključena – rekla je majka djevojčice.

Gradonačelnik Mirko Duspara izrazio je žaljenje zbog ovog događaja i složio se s roditeljima da su djelatnice vrtića napravile neoprostivu pogrešku što odmah nakon što je dijete ozlijeđeno nisu izvijestile zaduženog zdravstvenu djelatnicu u vrtiću i pozvale roditelje. – Ustanova je odradila što je u njenoj nadležnosti, mislim da su protiv djelatnica poduzete neke od sankcija. S obzirom na to da je u sve uključena policija, očekujemo njihovo izvješće o samom događaju. Došlo je do velikog propusta što odmah po tome što se dogodilo nisu izvijestile ravnateljicu, zdravstvenu djelatnicu i roditelje. Trebale su pozvati roditelje i bila bi sasvim druga priča poslije toga, ovako je ispalo da je riječ o zataškavanju, što nije dobro. Ono što mogu reći jest da su izjave odgajateljica koje su dale ravnateljici, a i policiji, bile neusklađene – rekao je Mirko Duspara.

Ravnateljica vrtića vidno je razočarana time što se dogodilo.
– Čim sam doznala, otišla sam u dječji vrtić sa stručnim suradnicima gdje smo saslušali odgajateljice koje su se potom očitovale i pisanim putem. Ono što se odmah utvrdilo jest da nije postupano po sigurnosno-zaštitnim protokolima, samim time napravljeni su veliki propusti u radu. U ovaj slučaj odmah su uključene i nadležne institucije, dobila sam spoznaju da je uključena i policija, to mi je rekla i majka. Na temelju onoga što nadležne institucije utvrde, mi ćemo dalje postupati. Kao ravnateljica ustanove, a i osobno, izražavam duboko žaljenje i ne podržavam ovakav čin. Radim 30 godina u ovoj ustanovi i ovako nešto nikada se nije dogodilo – rekla je ravnateljica.

>>Oglasili su se vrtići koji su uplaćivali novac HDZ-u: 'Ne vršimo mi uplate, radi se o članarinama'>>

Zagreb: Gradonačelnik Tomašević otvorio vrtić Točkica u Sesvetskom Kraljevcu
1/3

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije