TEHNIČKI KVAR

Otkriven uzrok požara u Dravi International, Anušić: 'Jesu li uopće ispravili ranije utvrđene nepravilnosti?'

Osijek: Pogled iz zraka na požar koji je ponovno izbio u tvonici Drava Internacional
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/25
08.08.2024.
u 14:28

U srijedu oko 18 sati ugašen je požar koji je tog dana oko 15 sati buknuo na prostoru tvrtke za preradu i skladištenje plastike Drava International.

U krugu osječke tvornice plastike Drava International jučer poslijepodne, oko 15:10 sati, izbio je požar koji je izazvao zabrinutost među zaposlenicima i stanovnicima okolnih područja. Očevid na mjestu događaja provela je ekipa Policijske uprave osječko-baranjske u suradnji s inspektorom zaštite od požara, eksploziva i oružja.

Prema službenom izvješću, uzrok požara bio je tehnički kvar. Očevidom je utvrđeno da je do požara došlo zbog kratkog spoja između dva dalekovoda unutar tvorničkog kruga. Kratki spoj prouzročila je aluminijska folija koja se, iz još neutvrđenih razloga, našla između dalekovoda, što je dovelo do izbijanja požara.

"Jučerašnji požar u krugu tvornice Drava International nije poprimio veće razmjere i ugašen je isključivo zahvaljujući brzini, hrabrosti i učinkovitosti naših vatrogasaca", objavio je na facebooku potpredsjednik Vlade i ministar obrane Ivan Anušić. 

>>> FOTO Dramatični prizori iz zraka: Pogledajte požar i gusti dim u pogonu Drave Internacional

Osijek: Pogled iz zraka na požar koji je ponovno izbio u tvonici Drava Internacional
1/25

Podsjeća da je niti godinu dana od katastrofalnog požara u toj tvornici, jučer ponovno požarni incident te se nameće pitanje - je li Drava International uopće ispravila tada utvrđene propuste i neregularnosti u radu - i kada je riječ o protupožarnoj sigurnosti i kada je riječ o načinu deponiranja i količinama skladištene plastike.

Otvara se i pitanje zašto vlasnik tvrtke nije od lanjskog požara uklonio prekomjerne količine deponirane plastike i sanirao požarište, upozorava Anušić.  "Svakako očekujem da se što prije utvrdi koji su razlozi ponovnog požara i je li vatra planula i zbog nepravilnosti koje su još lani otkrivene", poručio je.

VEZANI ČLANCI: 

U srijedu oko 18 sati ugašen je požar koji je tog dana oko 15 sati buknuo na prostoru tvrtke za preradu i skladištenje plastike Drava International. U gašenju požara sudjelovalo je 111 vatrogasaca s 30 vozila iz 15 postrojbi. Nije bilo ozlijeđenih osoba, a vjetar je gusti crni dim nosio na nenaseljeno područje.   Na istom je mjestu 4. listopada prošle godine izbio požar velikih razmjera i s teškim posljedicama, njegovo gašenje trajalo je danima. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije