Spor oko imovine

Općinski sud potvrdio da Thompson nije vlasnik krova zgrade na Žnjanu. Thompson: To je laž

Foto: Tino Jurić/Hrvoje Jelavic/PIXSELL
1/3
29.08.2021.
u 23:23

Niti jedna, pa tako niti lažna vijest Slobodne Dalmacije neće promijeniti Thompsonovo vlasništvo, smatra Perković

Oko slučaja krova na zgradi na splitskom Žnjanu kojeg pjevač Marko Perković Thompson vodi kao svoje dvorište, a susjedi mu to osporavaju, oglasio se i Općinski sud u Splitu. 

Naime, Perković je trenutno na sudu s deset svojih susjeda zbog spornih kvadrata koji se nalaze na čestici ispod njegovog stana, a koji nikada nisu legalizirani. Iako Perković nikada nije otkupio te kvadrate, smatra kako se oni nalaze na njegovoj čestici. 

Općinski sud u svom je odgovoru Slobodnoj Dalmaciji naveo kako niti Perković, kao ni tvrtke Zvonka Kotarca te Marine Wallner nisu uknjiženi kao vlasnici tri ravna krova na zgradi.

Njihove urbane vile su se proširile na krovove susjedne kaskadne višestambene zgrade koje oni koriste kao svoje terase, čak su se bespravnom gradnjom proširili na njih pa su kasnije tražili legalizaciju na susjednoj čestici.

Iako u detaljnom planu kaskadna zgrada može imati podrum, prizemlje, pet katova i nadgrađe, tvrtka koja je izvodila radove sagradila je samo četiri kata, što je i omogućilo vlasnicima zadnjeg kata, koji su ujedno bili i na čelu Hypo banke koja je kreditirala radove, da kupuju 'pravo nadogradnje'.

- Upravo zato što na kaskadnoj zgradi nije bio izveden peti kat s nadgrađem, koje omogućuje DPU, sebi su preko svojih firmi kupovali 'pravo nadogradnje' na ravnim krovovima, navode iz Slobodne Dalmacije. 

Iako su time 'rezervirali prostor' onima koji su ispod njih kupili stanove u zgradi, Zemljišnik im je to upisao kao suvlasnički dio, no ne i kao vlasništvo nad krovovima. 

Ovo ovog otkrića se oglasio i Perković koji navodi kako 'Slobodna Dalmacija' iznosi lažne informacije te da ima dokaze koji upućuju da je on upravo vlasnik, a ne suvlasnik krova na zgradi.

- Niti jedna, pa tako niti lažna vijest Slobodne Dalmacije neće promijeniti Thompsonovo vlasništvo kao što neće promijeniti činjenicu kako ima pravo inzistirati na odgovornosti onih koji su neovlašteno preko skala i preskakanjem ograde ušli u ograđeni dio njegovog doma i isprepadali njegovu djecu, navode iz Perkovićevog tima na Facebooku. 

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije