Varaždinska županija

Optužnica protiv direktora koji nije isplatio plaću radnicima

Prosječna plaća
Foto: Damir Senčar/FaH
25.09.2017.
u 14:44

Od siječnja do prosinca 2015. godine kao direktor varaždinske tvrtke uskratio je isplatu ugovorene iznose plaća, u cijelosti ili djelomično, za jedanaestero zaposlenika, koje je oštetio za 250.000 kuna

Još jedan direktor s područja Varaždinske županijske završio je na optuženičkoj klupi je radnicima nije isplatio ugovorene iznose plaća.

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je podiglo optužnicu protiv 42-godišnjeg poduzetnika zbog kaznenog djela neisplate plaće. Od siječnja do prosinca 2015. godine kao direktor varaždinske tvrtke uskratio je isplatu ugovorene iznose plaća, u cijelosti ili djelomično, za jedanaestero zaposlenika, koje je oštetio za 250.000 kuna.

Tvrtka je imala dovoljno novca za isplatu plaća. Nedavno je na sedam mjeseci uvjetne zatvorske kazne osuđen vlasnik tvrtke iz Donje Višnjice u Varaždinskoj županiji, koji je radnicima ostao dužan oko 590.000 kuna. I njegova je tvrtka imala dovoljno novca na računu, no 50 radnika ostalo je bez prihoda.

Komentara 12

ST
streetboy
15:43 25.09.2017.

50 ljudi ostavio bez primanja , ugrozio njihovo dostojanstvo , zdravlje , djecu bez poštenog obroka i dobio 7 mjeseci uvjetne , bog te hebo , u hrvatskom pravosuđu svaka budala može biti sudac. Nebi taj meni ni stigao do uvjetne , već bi bio hladan.

BM
branko.mihalic1
15:54 25.09.2017.

treba odmah prva druga plaća i to je to a ne dug poraste i promjene ime firme i sve u vjetar

DU
Deleted user
15:45 25.09.2017.

Jesu li im skinuti novci s računa i isplaćene plaće radnicima na kraju? To što su uvjetno osuđeni je pljuska radnicima i podržavanje takvog ponašanja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije