PRAVNI KAOS

Obrana Josipe Rimac traži da se dokazi koje su optužno vijeće i VKS proglasili zakonitima, ipak izdvoje kao - nezakoniti

Knin: Josipa Rimac pokušala modno uskladiti tenisice i kaput
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
1/5
27.08.2024.
u 13:51

Obrana Josipe Pleslić u svim spisima koji se odnosi na nju te u kojima je sadržaj njezinog mobitela dio dokaznog postupka traži uvid u inicijalne naloge za tajno praćenje i prisluškivanje

Kao što se moglo i očekivati, prošlotjedna odluka Visokog kaznenog suda (VKS) u jednom od predmeta povezanih s Josipom Pleslić (eks Rimac), zakomplicirao je već praktički riješenu stvar. Pa je u spisu u kojem su optužno vijeće zagrebačkog Županijskog suda u srpnju 2023. i nakon njih VKS u veljači 2024. zaključili da su dokazi nađeni u mobitelu Josipe Rimac, zakoniti dokaz, sada došlo  do novog obrata. Naime, s obzirom na to da je VKS u kraku afere Vjetroelektrane odbio žalbu  obrana te potvrdio odluku optužnog vijeća iz srpnja 2023. o zakonitosti dokaza, očekivalo se da bi ta optužnica mogla jučer biti potvrđena. Tim više, što je gotovo polovina optuženih u tom postupku, koji se bavi nezakonitim pogodovanjima, odavno priznalo krivnju te su po nagodbi s USKOM-om  već i pravomoćno osuđeni. 

No kako je VKS prošli tjedan u glavnom kraku afere Vjetroelektrane koja se bavi projektom poduzetnika Milenka Bašića i Dragana Stipića oko vjetroparka Krš - Pađene, prvostupanjskom sudu vratio  spis na ponovljeno odlučivanje, uvaživši žalbe obrane, obrana Josipe Pleslić, je to očekivano iskoristila. Pa je jučer ponovila svoj zahtjev da se iz spisa neki dokazi izdvoje kao nezakoniti. A ponovili su i da nisu imali uvid u inicijalne naloge suca istrage  kojim je odobreno tajno praćenje i prisluškivanje Josipe Rimac.

Što se tiče ovog potonjeg, zanimljivo je da je VKS prošli tjedan  tvrdio da se ta odluka razlikuje od drugih u predmetima povezanima s Rimac, baš zato što je obrana dobila uvid u te inicijalne naloge. No obrane tvrde da to nije točno, pa su tražili da se dokazi izdvoje kao nezakoniti, a sud si je uzeo vremena da odluči. Hoće li jednom već proglašeni zakoniti dokazi opet biti zakoniti ili ne, trebalo bi se znati 10. rujna. Kakva odluka god bila, nezadovoljna strana će imati pravo žalbe i tako će akteri ove priče ući u 2025. a da optužnica neće biti potvrđena. O tome da se o istom dokaznom materijalu, koji se provlači kroz više sudskih predmeta, koliko god VKS tvrdio suprotno, donese različite odluke, da ne govorimo.

FOTO Bivša 'kninska kraljica' nije se odrekla luksuza! Snimljena u skupocjenim tenisicama

Knin: Josipa Rimac pokušala modno uskladiti tenisice i kaput
1/45

Komentara 9

Avatar KapetanAhab
KapetanAhab
16:02 27.08.2024.

Drži Jopa mnoge važne za jaja i ne bilo zgodno da ih umoči. Ode ovo u zastaru, garant.

NK
Najam krova
13:17 27.08.2024.

Kada će vratiti tri stana u Kninu koja je uzela na poznati hr način?

RO
romobil
13:09 27.08.2024.

Da ti se stomak okrene...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije