ovjeravao lažne dokumente

Podignuta optužnica protiv Zorana Vinkovića

Zoran Vinković
Foto: Photo: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
05.07.2016.
u 13:31

Prema optužnici Vinković, koji je bio i saborski zastupnik, tereti se za odluke koje je donosio u svezi zakupnine poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu Republike Hrvatske, a s kojima je pogodovao zakupnicima

Općinsko državno odvjetništvo u Osijeku podignulo je optužnicu protiv gradonačelnika Đakova Zorana Vinkovića i to zbog krivotvorenja službene ili poslovne isprave.

Prema optužnici Vinković, koji je bio i saborski zastupnik, tereti se za odluke koje je donosio u svezi sa zakupninom poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu Republike Hrvatske, a kojima je pogodovao zakupnicima.

U optužnici stoji kako je u prosincu 2012., znajući da četiri zakupnika poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu RH nisu u cijelosti ili djelomično platili zakupninu za to poljoprivredno zemljište, naložio voditeljici pravne službe Grada Đakova da za njih sastavi potvrde kako su oni u cijelosti platili zakupninu.

Dalje se navodi da ja potom iste te potvrde, za koje je znao da je njihov sadržaj neistinit, potpisao i ovjerio pečatom tog grada. Na kraju su potvrde Grada izdane zakupcima poljoprivrednog zemljišta. U optužnici stoji i kako je sve to iz 2012. godine ponovio i u svibnju 2013. kada je naložio Odjelu za financije Grada Đakova da za devet osoba sastavi izjave o podmirenju dospjelih obveza s osnova korištenja poljoprivrednog zemljišta. I njih je, iako je znao da sve te obveze nisu u cijelosti podmirene, potom  potpisao i ovjerio uime Grada.

Potom su sporne izjave bile dostavljene Agenciji za poljoprivredno zemljište u svrhu sklapanja novih ugovora o privremenom korištenju zemljišta u vlasništvu Republike Hrvatske. Prema informacijama iz Općinskog državnog odvjetništva, Vinkoviću za kaznena djela za koja se tereti, ako budu potvrđena i slučaj završi na sudu, prijeti zatvorska kazna u trajanju od 3 mjeseca do 5 godina.

>> Bivši zastupnik SDP-a Zoran Vinković učlanio se u HDSSB

Komentara 18

DU
Deleted user
14:38 05.07.2016.

U svakoj drugoj normalnoj drzavi takav lik bi odmah zavrsio u zatvoru, politiku i javni zivot bo mogao zaboraviti do kraja zivota......al nebi me cudilo da ga opet izaberu za gradonacelnika.....isti slucaj kao sa vlahusicem u Dubrovniku....kino od drzave...

DU
Deleted user
14:26 05.07.2016.

bit će da su i platili zakupninu u cijelosti ... nešto njemu ...nešto gradu... inače ne bi bilo optužnice

BO
bojuki1
14:00 05.07.2016.

a je ostao u sdp-u ništa mu se ne bi dogodilo. Svatko tko napusti sdp, Milanovićeva krim hobotnica mu na grbu natovari partijski represivni aparat. Što mislite zašto je Obersnel podržao Milanovića, a ne Komadinu na unutarstranačkim izborima? Dokle će represivni aparat služiti Milanoviću. USKOK se treba baviti Milanovićem i njegovim bratom!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije