proslava u osijeku

Osječani slave s Mađarima: 100 biciklista iz Pečuha stiglo u Osijek

proslava u osijeku (1)
Foto: Davor Javorović/PIXSELL
1/4
30.06.2013.
u 19:18

Popularni Toni Cetinski te mađarska gošća Magdolna Ruzsa zapjevat će na Trgu Svetog Trojstva u Tvrđi u 22 sata

Stjegovi Europske unije, Mađarske, Austrije i Hrvatske zavijorili su se u 18 sati na Trgu Ante Starčevića u Osijeku. Stotinjak biciklista dovezlo se netom prije toga iz Pečuha u Osijek, a s njima i pečuški dogradonačelnik Csaba Nagy. Karavana od isto toliko osječkih biciklista istodobno je stigla u Pečuh.

– Dobrodošla Hrvatska! – povikali su gosti iz Pečuha na glavnom osječkom trgu.

Slavi se i u Europskoj aveniji u Osijeku. Turistički vodiči provest će građane kroz tu secesijsku ulicu, a pred gradskom knjižnicom čitaju se djela europskih i hrvatskih klasika. Roditelji i djeca igraju se i uče u 28 europskih kućica.

– Neće više biti granica. I neće nam trebati putovnice, ići ćemo gdje god hoćemo – pojasnila je, kao pravi mali znalac, osmogodišnja Karla.
Pokazuje se time kako su osječka kultura i baština, ali i budućnost vezani za srednjoeuropsku regiju.

Popularni Toni Cetinski te mađarska gošća Magdolna Ruzsa zapjevat će na Trgu Svetog Trojstva u Tvrđi u 22 sata.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije