ogromne štete

Osječko-baranjska županija proglasila prirodnu nepogodu zbog suše

Osijek: ​Rekordno nizak vodostaj rijeke Drave
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/5
06.09.2022.
u 09:42

"Suša na području cijele Osječko-baranjske županije za štete nastale na višegodišnjim nasadima, šumi, ribi i poljoprivrednoj proizvodnji", stoji u priopćenju Osječko-baranjske županije.

Proglašena je elementarna nepogoda zbog suše na području cijele Osječko-baranjske županije. Kako se procjenjuje, štete su ogromne jer poštene kiše nije bilo mjesecima.

-Sagledavajući stanje i posljedice djelovanja nepovoljnih vremenskih uvjeta, dugotrajnog izostanaka padalina i visokih temperatura koji su zabilježeni proteklih mjeseci na području cijele Osječko-baranjske županije, a koji su izazvali štete od suše na poljoprivrednoj proizvodnji kod pravnih i fizičkih osoba, župan Ivan Anušić proglašava stanje prirodne nepogode - suša na području cijele Osječko-baranjske županije za štete nastale na višegodišnjim nasadima, šumi, ribi i poljoprivrednoj proizvodnji, stoji u priopćenju Osječko-baranjske županije.

Zbog nedostatka padalina presušili su bunari, podzemne vode, a čak je i Drava u Osijeku dosegnula novi povijesni minimum. Sve se to odrazilo na poljoprivrednu proizvodnju.

VIDEO: Iznad Neuma snimio astronomski fenomen: 'Jupiter sve više treperi i mijenja boje što je niže uz horizont'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije