RAZMJENA UKRAJINE I RUSIJE

Oslobađanje zatvorenika iznenadilo njihove obitelji: 'Bila sam u šoku pa rekla: Kako da znam da si to ti?'

Ukrainian prisoners of war (POWs) walk after a swapping in Chernihiv region
Foto: STATE SECURITY SERVICE OF UKRAIN
1/3
22.09.2022.
u 13:18

Dvojica muškaraca iz Alabama nestala su dok su se borila zajedno s ukrajinskim snagama sjeverno od Harkiva 9. lipnja

Mjesecima obitelji dvojice Amerikanaca, Alexandera Johna-Roberta Druekea i Andyja Tai Ngoca Huynha, koji su zarobljeni tijekom borbi u Ukrajini, nisu čule ništa o njima, a zatim su dobile neočekivane telefonske pozive.

- Tvoj sin je pokraj mene - riječi su žene iz američkog veleposlanstva u Saudijskoj Arabiji upućene Bunny Drueke koja je za to vrijeme čitala knjigu svom unuku. 

- Rekla sam: 'Alex?'. Čula sam ga kako govori: 'Bok mama, ja sam, tvoje najdraže dijete' - opisala je Drueke za CNN trenutak kada je prvi put čula svog sina otkako je zarobljen u inozemstvu.

- Slobodan sam - rekao joj je. On i Huynh nestali su dok su se borili zajedno s ukrajinskim snagama sjeverno od Harkiva 9. lipnja. Dvojicu muškaraca iz Alabama mjesecima su držale proruske snage, a sada su oslobođeni u posljednjoj razmjeni zarobljenika između Ukrajine i Rusije. Obitelji nisu znale niti da je razmjena u tijeku. 

- Jednostavno je došlo iz vedra neba - rekla je Bunny Drueke, a jednako je iznenađena bila i zaručnica drugog oslobođenog zarobljenika. 

- Bilo je tako nevjerojatno konačno ponovno čuti njegov glas i razgovarati s njim. Još uvijek sam bila u šoku pa sam rekla: 'Kako da znam da si to stvarno ti?'. Rekao je internu šalu koju imamo između sebe i odmah sam pomislila: 'To je on. To je stvarno on' - opisala je Joy Black

Njezin ju je zaručnik zamolio da, kada stigne konačno stigne kući, jedu špagete s mesom, obrok za kojim je žudio otkad je u Ukrajini.

- Baš je dobro znati da su dobro i da će se vratiti kući - kaže njegova zaručnica. Alex i Andy vratit će se kući čim dobiju medicinsko odobrenje za let.

VIDEO Vladimir Putin u govoru poslao poruku Zapadu: 'Ne blefiram!'

Komentara 6

DU
Deleted user
15:32 22.09.2022.

A nas podbuli premijer,veli da je on cjelo vrjeme u kontaktu s Prebegom,i da je on oslobodio tog teroristu,a niko ni je znao da su oslobodjeni,niti gdje su se nalazili u cuzi,ali fala Rusima,stoga ne ubise,i nedaju povda zapadnim diletantima,za spekulacije,kao su Rusi ubice,fala Putinu na tako lijepoj gesti.

Avatar Idler
Idler
15:29 22.09.2022.

...iz Alabama ??? Lepi naša horvaTska Jazik mi pričala tebi te !

DU
Deleted user
17:44 22.09.2022.

Umjesto afirmativnog pisanja o razmjeni zarobljenika (što je, na neki način i dijalog, barem početak i barem preko nekoliko posrednika) amero anglosaksonski i EU ropski mediji težište bacaju na Medvedčuka i još neke loše aluzije! Umjesto zahvaljivanja (dragoj Gospi i izmoljavanja krunice, i to nekoliko puta, poput nas u Domovinskom) na slobodi gospodina Prebega, naš premijer i dalje gura svoju naučenu mantru i zahvaljuje Arapima?! Svašta. Posebno je stravično je kad Zelenski, ne samo nediplomatski već i duboko nehumano, izjavi kako je dobio 200 heroja za 55 ništarija.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije