NEUGODNO IZNENAĐENJE

Ostavio auto na parkiralištu u zračnoj luci i odletio na godišnji odmor. Kada se vratio, imao je što vidjeti

Ilustracija
Pixabay/Ilustracija
02.10.2024.
u 09:46

Umirovljenik iz Rotenburga u Njemačkoj nakon godišnjeg odmora shvatio je da je netko vozio njegov automobil dok je on uživao tri tjedna na Tajlandu

Neugodan incident dogodio se na frankfurtskoj zračnoj luci kada je njemački umirovljenik Rudolf Meyer (68) iz Rotenburga, po povratku s godišnjeg odmora u Tajlandu, otkrio da je njegov Audi Q5 prešao 2.700 kilometara više nego kad ga je ostavio. Meyer je koristio usluge parkiranja tvrtke "Skyway Parking", koju je pronašao na internetu, i platio 115 eura za tri tjedna parkiranja, što je smatrao povoljnom cijenom za frankfurtske standarde, piše Fenix magazin

Vozilo je predao zaposleniku tvrtke na terminalu zračne luke, no po povratku primijetio je nekoliko sumnjivih znakova: rezervoar je bio puniji, unutrašnjost vozila očišćena, a osjetio se i miris cigareta. Fotografija mjerača kilometraže koju je snimio prije odlaska pokazala je da je vozilo prešlo dodatnih 2662 kilometra.

Meyer je pokušao kontaktirati tvrtku, no tek nakon nekog vremena uspio je stupiti u kontakt s direktorom, Frankom B. On se ispričao zbog "sigurnosnog propusta" te izjavio kako su odgovorni zaposlenici dobili otkaz, a policija je obaviještena. Tvrtka sada nudi odštetu, ali Meyer još uvijek nije primio konkretnu ponudu. Slučaj je istaknuo problem neprovjerenih parkirališnih usluga oko frankfurtske zračne luke. Glasnogovornik Fraporta, Christian Engel, upozorio je na "veliku raznolikost divljih ponuda" te istaknuo sigurnost službenih parkirališta koja su pod nadzorom 24 sata dnevno.

Meyer zaključuje kako je sretan što je automobil uopće vraćen, no još uvijek ne zna gdje je vozilo bilo tijekom njegova odsustva. Policija Rotenburga istražuje slučaj, no Meyer nije optimističan u vezi s rezultatima istrage. “Nisam jedini kojemu se ovo dogodilo,” rekao je, upozoravajući druge putnike na oprez prilikom odabira parkirnih usluga.

GALERIJA Koji bi gradovi mogli biti potopljeni zbog topljenja ledenjaka? Na popisu se našao i jedan u Hrvatskoj

Ilustracija
1/10

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije