već osumnjičen

Oštetio HEP za 200 tisuća kuna, tereti se i za 1,4 milijuna kuna

hep
Goran Stanzl/Pixsell
04.02.2011.
u 10:38

Šef pogona u Karlobagu tereti se i za dva slučaja zlouporabe položaja i ovlasti

Kao odgovorna osoba u HEP-u, šef pogona u Karlobagu, 59-godišnjak iz Karlobaga, oštetio je tvrtku HEP Elektrolika iz Gospića za 200 tisuća kuna.

Lička policija privela ga je zbog kaznenog djela zlouporabe položaja i ovlasti. Nakon kriminalističkog istraživanja utvrđeno je da 59-godišnjak 2006. godine nije, sukladno propisima, proveo postupak rashoda bakrenog vodiča te na taj način oštetio tvrtku za 200 tisuća kuna.

Doznajemo kako se radi o Milanu Stilinoviću, drugoosumnjičenom u gotovo godinu dana starom slučaju u kojem je zajedno sa 65-godišnjim direktorom Elektrolike Gospić oštetio tvrtku za 1,448.985,00 kuna.

Šef gospićke Elektrolike 2008. godine za sanaciju trase naponskog kabla Novalja - Lun tvrtki koja je izvodila sanaciju isplatio je milijunski iznos, dok je Stilinović propustio nazor nad izvođenjem radova te time dopustio nepredviđene radove te povećanje troškova na štetu HEP ODS, Elektrolika Gospić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije