komentirao Junckerov plan

Ostojić: Neprihvatljivo da se ograničava odljev izbjeglica koje uđu u državu

Ranko Ostojić
Marko Jurinec/PIXSELL
25.10.2015.
u 20:33

Od početka izbjegličke krize u Hrvatsku je, do 15 sati, ušlo 249.093 izbjeglica. S obzirom na uobičajeni priljev ta je brojka do sada premašila 250.000

Prema riječima ministra unutarnjih poslova Vlade RH Ranka Ostojića rekordne brojke izbjeglica koje ovoga vikenda pristižu un Hrvatsku su očekivane nakon što su u Grčkoj trajekti prije nekoliko dana iskrcali 36.000 izbjeglica koje su potom krenule prema zemljama zapadne Europe.

Upravo radi toga očekuje kako će i današnji dan biti jedan od onih dana s rekordnim priljevom izbjeglica. Kratko je prokomentirao Junckerom plan rekavši kako je za Hrvatsku neprihvatljivo da se ograničava odljev izbjeglica koje uđu u državu, odnosno, da svi oni koji uđu u Hrvatsku iz nje i izađu. Još jednom je istakao kako se problem izbjegličke krize treba rješavati na izvoru, odnosno, u Grčkoj. Prema riječima Ostojića zimski kamp u Slavonskom Brodu biti će završen u srijedu, a prve izbjeglice će u njega početi dolaziti od ponedjeljka, 2. studenog.

Prethodno će biti obavljene završne kontrole. S stavljanjem u funkciju zimskoga kampa jedno vrijeme paralelno će nastaviti raditi i kamp u Opatovcu. Od ponedjeljka će samim tim i u cijelosti zaživjeti dogovor Ostojića i ministra unutarnjih poslova Vlade Srbije Nebojše Stefanovića. Prema tom operativnom dogovoru izbjeglice će se ukrcavati na željezničkom kolodvoru u Šidu u hrvatske vlakove i odatle direktno transportirati do zimskog kampa u Slavonskom Brodu. Dogovoreno je kako će se dnevno organizirati četiri vlaka sa po 1500 izbjeglica. Međutim, ostaje da se vidi kakva će biti organizacija u dane kada dnevno na granicu pristiže po deset i više tisuća izbjeglica. Prema službenim podacima MUP-a RH u Hrvatsku je od ponoći do 15 sati ušlo 6.166 izbjeglica.

Od početka izbjegličke krize u Hrvatsku je, do 15 sati, ušlo 249.093 izbjeglica. S obzirom na uobičajeni priljev ta je brojka do sada premašila 250.000.

>> Cerar: EU će se početi raspadati ne počne li se Hrvatska ponašati drukčije!

Komentara 38

PR
pravica
21:04 25.10.2015.

Ostojiću moraš kontrolirati tzv. zelenu granicu, migrante primaš na službenim prijelazima... koliko susjed može primiti toliko primaš i ti u suprotnom ili postaješ sabirni centar ili si obični prijevoznik (kamiondžija). Stvar je potpuno jasna vi plana, vizije. ...nemate

BU
Bulaba
20:43 25.10.2015.

Eeeevo ga, eeeevo a, hahaha, evo nama našeg pametnog Ostoje u zelenoj kabanici, britka jezika, ubojita pogleda, mozga veličine i aktivnosti bundeve, stručnjaka za vanjsku politiku, grčke trajekte, crnogorske planine, stručnjaka zapravo za sve osim za unutarnje poslove RH. Ostoja, kako tvoji hot-spotovi, jesi nam tajno sagradio još kojeg? Spremaš li se za robiju, obzirom da si odbio provoditi Zakon o nadzoru državne granice? Ajde, nije to tako strašno, obzirom na ono što se priča o tvojim hm...sklonostima, bit će ti lijepo u zatvoru među toliko tetoviranih dečkiju.

Avatar juricamesko
juricamesko
20:46 25.10.2015.

Ostoja Rankoviću nije to Junckerov plan već plan Angele Merkel napravljen na inicijativu Slovenije. sada se vidi kako je Hrvatska sa svojim planom prijevoza i krijumčarenja emigranata ostala bez saveznika u Evropi.sada završavaš zimski kamp u SB za 10 000 izbjeglica a kladim se da će te već ovaj tjedan početi raditi još barem takva dva. jer nemate ni plana ni strategije a nemate više ni saveznika. sva sreća da je ostalo samo desetak dana do izbora pa više nećete moći praviti još veću štetu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije