PROUKRAJINSKI AKTIVIST

Osumnjičeni za atentat dao je 2022. intervju iz Kijeva: 'Putin je terorist i moramo mu stati na kraj'

Ryan W. Routh, a suspect identified by news organizations, as the FBI investigates what they said was an apparent assassination attempt on former U.S. President Trump in Florida is seen in Kyiv
Foto: VALENTYN OGIRENKO/REUTERS
1/11
16.09.2024.
u 11:43

AFP je intervjuirao Routha u Kijevu krajem travnja 2022., dok je sudjelovao u prosvjedima podrške Ukrajincima okruženima u lučkom gradu Mariupolju

Francuska novinska agencija AFP prije dvije godine je u Ukrajini intervjuirala Ryana Wesleya Routha, osumnjičenog za pokušaj atentata na Donalda Trumpa, koji je ondje podržavao obranu od ruske agresije. Američki mediji navode da je Routh (58) uhićen nakon što su pripadnici Tajne službe uočili čovjeka s puškom u grmlju uz golfski teren na kojem je igrao Trump. Osumnjičenik se skrivao u grmlju i pobjegao je u crnom automobilu prije nego što su ga pronašle vlasti, javljaju mediji.

CNN i CBS su izvijestili da je Routh građevinar s Havaja. Ima podeblji policijski dosje koji se proteže kroz nekoliko desetljeća i redovito objavljuje članke o politici i aktualnim događajima, ponekad kritizirajući Trumpa. Routh je proukrajinski aktivist i višekratno je izražavao podršku Ukrajini nakon ruske invazije.

Ryan W. Routh, a suspect identified by news organizations, as the FBI investigates what they said was an apparent assassination attempt on former U.S. President Trump in Florida is seen in Kyiv
1/11

"Spreman sam odletjeti u Krakov i otići na ukrajinsku granicu kao volonter, boriti se i poginuti", napisao je Routh na Twitteru (sada preimenovan u X) u ožujku 2022. AFP je intervjuirao Routha u Kijevu krajem travnja 2022., dok je sudjelovao u prosvjedima podrške Ukrajincima okruženima u lučkom gradu Mariupolju. "Putin je terorist i moramo mu stati na kraj. Stoga svi trebamo prestati s onim što radimo i odmah doći ovamo“, rekao je tada za AFP.

Sjedinjene Države snažno podupiru Ukrajinu otkako je Rusija napala njezin teritorij u veljači 2022. Američkog predsjednika Joea Bidena sljedećeg će siječnja zamijeniti ili potpredsjednica Kamala Harris, koja je navela da će nastaviti politiku potpore Ukrajini, ili Donald Trump, koji tijekom nedavne debate nije htio reći želi li da Kijev dobije rat.

VIDEO Muškarac uperio pušku prema golf terenu na kojem je bio Trump, opazio ga član tajne službe

Komentara 6

Avatar Striborski
Striborski
19:11 16.09.2024.

I taj je isto djelovao samostalno i samoinicijativno? ;)

SE
Serengeti
18:59 16.09.2024.

Ukrofili posvuda pokazuju svoje pravo lice. Prvo slovački premijer, a sada Trump.

Avatar anti azovac
anti azovac
12:50 16.09.2024.

@Fusnota .. (Kako si napisao deda mu je bio u ww2 američki vojnik koji se borio protiv nacizma, unuk samo nastavlja) :-)))))))))))))) Zaboravljaš da je 30.000 nacista spašeno od strane tih istih Amera. Među njima je bio verovatno i njegoverovatno i njegov tata . A i kasnije veliki broj Nemaca napustio Nemačku Neki su pobegli za Argentinu. pa otišli kasnije za Ameriku.I Kanada primala preživele naciste.Veliki procenat Amera je nemačkog porekla. Ameri su finansirali nacizam u Nemačkoj da se bori protiv SSSR. Kada su videli da nacizam gubi onda su se umešali da spasu što se spasti može. Jer da se nisu umešali onda se Nemačka nebi podelila . Bila bi cela DDR

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije