Teška nesreća u obitelji s osmero djece u Piškorovcu u Međimurju

Otac curice koja se igrala kuharice: Samo da preživi!

opekla
Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL
02.11.2009.
u 12:00

U posudicama su miješale zemlju i zaigrale se kuharica. U jednom trenutku djevojčica je sjela pored vatre da se malo ugrije jer je u to vrijeme bilo vrlo hladno.

Četverogodišnja djevojčica opasno je opečena uz vatru u naselju Piškorovcu u Međimurskoj županiji. Prema policijskom izvješću, njezin brat (6) zapalio je u nedjelju u 16.25 sati u dvorištu vatru uz koju su se ona i sestrična (6) igrale kuhanja.

Preblizu ognjištu

U posudicama su miješale zemlju i zaigrale se kuharica. U jednom trenutku djevojčica je sjela pored vatre da se malo ugrije jer je u to vrijeme bilo vrlo hladno (oko tri stupnjeva Celzijusa), no previše se približila ognjištu pa joj je plamen zahvatio i zapalio odjeću. Uplašila se i počela trčati prema kući. Pala je ispred ulaza, a otac i dvoje sumještana uspjeli su u trenu pogasili vatru na odjeći.

– Čuo sam da nešto nerazumljivo viče, pa sam potrčao van. Ležala je na podu, a s odjeće se dimilo. Uspio sam uz pomoć susjeda ugasiti vatru. Izgledalo je strašno! Prebačena je u prvo u Županijsku bolnicu u Čakovcu, a potom u Zagreb – kaže Antun Oršuš, otac nesretne djevojčice. Majka Draženka je od šoka jedva govorila.

Duboke opekline

– Samo da joj bude dobro, samo da joj bude dobro – ponavljala je. Ona i suprug imaju osmero djece. Žive od socijalne pomoći. Nakon što su joj u Čakovcu utvrđene ozljede opasne po život, djevojčica je prevezena u Kliniku za dječje bolesti u Zagrebu. Prof. dr. Goran Roić, ravnatelj Klinike – izvijestio nas je da je djevojčica zadobila opsežne i duboke opekline trupa i udova na oko 40 posto površine tijela. Otac se danas vratio kući, a kćer će opet posjetiti sutra.

– Supruga mora ostati doma i brinuti se za ostalu djecu. Sin kaže da nije on zapalio vatru nego sestrična. Sad to i nije važno, najvažnije je da Antonija ozdravi – kaže Antun.

Komentara 1

LJ
ljiljana
10:07 03.11.2009.

jadno dijete BOZE sacuvaj samo da ozdravi i da nebude imala trajne oziljke.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije