u blizini škole

Otac i sin putem Facebooka podvodili maloljetnice?

prostitucija
Foto: DPA/Pixsell/Ilustracija
09.04.2014.
u 10:56

Policija je protiv dvojca podnijela kaznenu prijavu prošle godine, no oni su još na slobodi, a nije podignuta optužnica niti protiv njih niti protiv trinaestorice muškaraca koji su plaćali za seksualne usluge djevojčica

Policija u Srbiji proširila je istragu podvođenja maloljetnih djevojaka u Smederevu koje su navodno vrbovali, i to u blizini škole, Slobodan A. (44) i njegov sin Darko A. (23). Blic piše da su otac i sin, koji su imali otvoren taksi obrt, djevojčice prodavali za seks, a tereti ih se i za trgovinu ljudima.

Policija je protiv dvojca podnijela kaznenu prijavu prošle godine, no oni su još na slobodi i protiv njih nije podignuta optužnica kao niti protiv trinaestorice muškaraca koji su plaćali za seksualne usluge djevojčica.

– Strašno je da ljudi koji su tako koristili djecu i dalje slobodno šetaju i da im terasa gleda u školsko dvorište. To nisu obični kriminalci, oni su djecu nudili za prostituciju. Plašim se pustiti svoju unuku samu ispred zgrade – kazala je susjeda osumnjičenih dok je jedan od taksista posvjedočio da su otac i sin zadržali ''bahatost'' i nakon pokretanja istrage.

– Znali su točno gdje djevojke žive i kamo ih voze. Kada su ih uhitili, prodali su obrt. Bahati su i izuzetno neugodni, pogotovo otac kojem nitko ne smije ništa – posvjedočio je jedan od smederevskih taksista. Izvor iz policije kazao je da su otac i sin ucjenjivali i tukli maloljetnice koje su pokušale umaći njihovoj kontroli.

– Imali su nalog na Facebooku i ondje su objavljivali fotografije i videosnimke djevojčica. Predstavljali su ih kao svoje prijateljice. Formirali su svojevrsni videokatalog. Klijenti su na njihovu profilu birali djevojčice i za svaku plaćali od 130 do 330 kuna. Za sada znamo za 30-ak klijenata – potvrdio je jedan službenik srbijanskog MUP-a.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije