TUGA MEĐU FANOVIMA

Koncerti Taylor Swift u Beču otkazani zbog straha od terorizma. Dvoje uhićenih povezano s Islamskom državom

POL, Taylor Swift in Warschau
EXPA/ Newspix/ ANTONI BYSZEWSKI/FOTONEWS
07.08.2024.
u 22:16

"Zbog potvrde vladinih dužnosnika o planiranom terorističkom napadu na stadionu Ernst Happel, nemamo drugog izbora nego otkazati tri planirana nastupa zbog sigurnosti svih."

Sva tri koncerta Taylor Swift u Beču otkazana su, javlja Kronen Zeitung. Organizatori su koncerte otkazali u dogovoru s austrijskim vlastima zbog opasnosti od terorističkog napada. Kako je u srijedu navečer priopćio organizator Barracudamusic, koncerte su odlučili ne održati zbog opasnosti od terorizma.

"Zbog potvrde vladinih dužnosnika o planiranom terorističkom napadu na stadionu Ernst Happel, nemamo drugog izbora nego otkazati tri planirana nastupa zbog sigurnosti svih."

"Jasno mi je zašto, ali sam neopisivo tužna. Jako sam se veselila koncertu. Puno ljudi koje znam planiralo je ići", kazala nam je Hrvatica koja je trebala ići u subotu na koncert.

Dva uhićenja u Beču i Donjoj Austriji

U srijedu ujutro u Ternitzu u Donjoj Austriji uhićen je 19-godišnjak zbog “konkretne sumnje u opasnost”. Opsežna operacija izvršne vlasti dovela je do evakuacije brojnih stanovnika. Postojala je velika sumnja da mladić, koji je prije samo nekoliko tjedana prisegnuo na vjernost terorističkoj organizaciji IS, čuva eksploziv ili barem eksplozivni materijal. 

Nešto kasnije saznalo se za uhićenje druge osobe u vezi s planom s napadom u Beču. Prema navodima policije, dva mladića su se radikalizirala na internetu. Policija je tada najavila opsežne mjere osiguranja za koncerte Taylor Swift. Ali na kraju dana rizik je bio prevelik za organizatore.

FOTO BBC objavio 12 najfascinantnijih napuštenih građevina na svijetu. Na popisu i hrvatsko ruglo

POL, Taylor Swift in Warschau
1/19

Komentara 9

TR
trpimirprvi
23:30 07.08.2024.

Podrška desnici! Zatvoriti granice dok još nije kasno

IZ
izrazlica
22:59 07.08.2024.

nije to terorizam to je bogatstvo raznolikosti

Avatar Sky Rocket
Sky Rocket
22:55 07.08.2024.

USA Cajka.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije