Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TEROR PALICA

Otkriveni samo napadači na Rađenovića

18.09.2008.
u 00:50

“Prenošenje poruka” željeznim šipkama i drevnim palicama po leđima novinara, političara, generala, sindikalnih vođa, poslovnih ljudi... nažalost je postala uhodana praksa koja se sve češće viđa na našim ulicama.

Zajedničko je svim tim pretučenim ljudima da su ih batinaši dočekivali pred kućnim pragom, isporučujući poruke podzemlja po njihovim glavama i leđima, i da je u rijetko kojem slučaju počinitelj, a kamoli naručitelj otkriven. Zagrebačka policija tako sada već 107 dana bezuspješno traga za dvojicom napadača koji su metalnim palicama u lipnju pred njegovom zgradom pretukli Dušana Miljuša, novinara Jutarnjeg lista.

Malo više “sreće” od Miljuša imao je Igor Rađenović, sada već bivši direktor Zagrebačkih cesta, koji je napadnut mjesec dana ranije. Naime, napadači na njega su uhićeni i ovih je dana protiv njih podignut optužni prijedlog, no policija još uvijek nije uspjela razotkriti onog tko je taj napad naručio i platio.

Prije Miljuša i Rađenovića u veljači 2007. pretučen je nekadašnji teniski as Bruno Orešar, dok je snagu palica na svojim leđima u ožujku 2006. iskusio i Luka Bonačić, u to vrijeme trener Hajduka. Meta batinaša u veljači 2005. bio je i Mirko Ljubičić Šveps, nekadašnji zaposlenik tajnih službi, a sada djelatnik Zagrebačkog holdinga.

Na ulazu u prostorije HNS-a u listopadu 2004. napadnut je i Mislav Žagar, tadašnji predsjednik podružnice HNS-a, a u svom stubištu mjesec dana kasnije pretučen je Marko Škrob, direktor Elektre. Nepoznati napadači u prosincu 2003. u podzemnoj garaži palicama su pretukli umirovljenog generala V. Zagorca, a dvije godine ranije, u rujnu 2002. na kućnom pragu je pretučen i Božo Prka, tadašnji direktor PBZ-a. (I. Ja.)

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije