usmrtio životinje

Otrovao dva psa, pa ih još žive bacio na polje izvan grada

otrovan pas, mrtav pas
Goran Stanzl/Pixsell
07.03.2013.
u 16:34

Pse je našao slučajni prolaznik, koji je o tome odmah obavijestio varaždinsku Udrugu za zaštitu životinja Spas

Ovih dana vlasnici kućnih ljubimaca strepe. Svaki dan slušamo o novom trovanju kućnih pasa i mačaka. Najnoviji slučaj dogodio se u okolici Varaždina gdje je na polje uz cestu prema Ludbregu netko bacio dva, po svemu sudeći, otrovana psa.

Najgore od svega je to što su psi u vrijeme kada su ostavljeni na polju bili još živi, ali vjerojatno u toliko lošem stanju da su samo mogli čekati da uginu. Pse je našao slučajni prolaznik, koji je o tome odmah obavijestio varaždinsku Udrugu za zaštitu životinja Spas.

– Nakon veterinarskog pregleda, utvrdi li se da je bilo riječi o zlostavljanju životinja, Udruga za zaštitu životinja Spas podnijet će kaznenu prijavu nadležnoj PU protiv nepoznatog počinitelja – poručili su iz udruge dodavši kako je vrijeme da se svi uistinu zapitamo kakvi smo to ljudi.

– Udruga za zaštitu životinja Spas ovom prigodom ponovno apelira na sve koji imaju ili nemaju kućne ljubimce da, ako je nemaju, nađu ljudskost u sebi i, ako već netko ne voli životinje, da ih ostavi na miru i ne naudi im. Nemojmo željeti drugome ono što ne želimo da se dogodi nama – apeliraju iz Spasa.

Također su podsjetili da je prema novom Kaznenom zakonu usmrćivanje životinje bez opravdanog razloga ili teško zlostavljanje kažnjivo kaznom zatvora do jedne godine.

>>Upozorenje: Nepoznat otrov u Maksimiru, uginulo osam pasa

Komentara 5

DU
Deleted user
17:14 07.03.2013.

Onaj tko to radi želim mu sve najgore. Da vidite kako te životinje umiru u mukama od tog otrova, sami bi ga tražili.

OB
-obrisani-
17:09 07.03.2013.

A zašto vlasnici pasa ne bi plaćali porez na pse, za onečišćenje prostora namijenjenih ljudima.

HY
hyperion
17:33 07.03.2013.

Vlasnike pasa čiji psi nekontrolirano seru okolo treba kažnjavati. Novčano, i to debelo (ne fiksno, nego u puno dnevnih dohodaka). Iznenadili biste se da imate prilike vidjeti koji su to uglavnom - fini ljudi koji ne žele uprljati ručice, budale koje treba naučiti i par čudaka. Za one prve, fine: javno objaviti imena i prezimena, plus novčana kaznetina. Ljude koji zlostavljaju ili ubijaju životinje treba kažnjavati i novčano i zatvorom. A ne bojte se, zlostavljali bi oni i ubijali i ljude da im se pruži prilika da to učine nekažnjeno. Jer im fali empatije prema bilo kome osim njima samima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije