MIHALO JANKOVIĆ

'Otvaramo kompleks na više od 84.000 m2, s 55 vila i aparthotelom sa 179 apartmana’

Screenshot/YouTube
19.06.2023.
u 11:05

Mi smo tvrtka koja ulaže tamo gdje postoji potencijal za daljnji rast, uvijek gledamo unaprijed na ono što tek dolazi – zato naše projekte najavljene povodom 40 godina poslovanja prati slogan “Slavimo budućnost”, rekao je Janković.

U godini u kojoj obilježava 40 godina poslovanja, MK Group najavila je novi trogodišnji investicijski ciklus. O tome, ali i brojnim drugim temama, Poslovni dnevnik je razgovarao s Mihailom Jankovićem, generalnim direktorom MK Group.

Novi investicijski ciklus MK Group od 1,6 milijardi eura do 2026. godine fokusirao se na poljoprivredu, turizam i obnovljive izvore energije. Jesu li to ujedno i najbitniji sektori u današnjem društvu?

To su svakako sektori u fokusu našeg poslovanja. Tijekom četiri desetljeća, koja obilježavamo ove godine, MK Group se razvijala iz područja poljoprivrede, da bi se dalje širila kroz turističke projekte i projekte obnovljivih izvora energije. Upravo zato u novom trogodišnjem investicijskom ciklusu ulažemo 900 milijuna eura u zelenu energiju, 380 milijuna eura u turizam i real-estate, te 350 milijuna u poljoprivredu. Tim ulaganjima, koja premašuju 1,6 milijardi eura, ostajemo vjerni poslovima u kojima smo se dokazali kao stručnjaci koji znaju stvarati dodanu vrijednost i trasirati održivi razvoj. A ako govorimo o ključnim sektorima za društvo, hrana i energija su svakako među njima. Budućnost ovih industrija oblikovat će budućnost planete. Mi smo tvrtka koja ulaže tamo gdje postoji potencijal za daljnji rast, uvijek gledamo unaprijed na ono što tek dolazi – zato naše projekte najavljene povodom 40 godina poslovanja prati slogan “Slavimo budućnost”. Njihovom implementacijom zapravo poručujemo da najbolje tek dolazi za naše zaposlenike, naše poslovne partnere i zajednice u kojima poslujemo.

Otvara se i Petram Resort u blizini s najdužim infinity bazenom u Europi i konceptom turističkog real-estatea. Koliko je to inovativni pristup turizmu i je li to njegova budućnost?

Stručnost koju posjedujemo u hotelijerstvu bila je osnova za širenje u sektoru real-estatea, kroz premium turističke projekte kao što su Petram Resort & Residences. Ovu investiciju vrijednu više od 100 milijuna eura realizirali smo s tvrtkom Aleksandar Group. Krajem mjeseca očekuje nas svečano otvaranje ovog kompleksa koji se prostire na više od 84.000 m2, s 55 vila i aparthotelom sa 179 apartmana. Njegov zaštitni znak svakako je najduži infinity rooftop bazen u Europi, dug 105 metara. Na svijetu postoji samo jedan duži od ovog u Petramu. Svakom našem projektu dajemo pečat i istovremeno podižemo ljestvicu. Posebna i personalizirana iskustva budućnost su turizma, a Petram je zamišljen kao jedinstveni kompleks za odmor zahvaljujući kombinaciji sadržaja i usluga koje nudi. Uz inovativnost, imperativ je i odgovoran pristup koji uključuje zelenu gradnju i održivost. Tako cijeli resort ima energetski razred A+, što potvrđuje da je fokus projekta energetska učinkovitost i maksimalna ušteda energije. Osim toga, o brizi o životnoj sredini svjedoči i korištenje obnovljivih izvora energije.

Cijeli intervju pročitajte ovdje.

 

Komentara 1

DU
Deleted user
05:09 20.06.2023.

Od tih razno raznih grupa nitko ne ulaže u pročistače otpadnih voda,nego se od tih turističkih kompleksa stvaraju nove otpadne vode,a od mora prljava baruština u kojoj da se čovjek kupa treba još i debelo platiti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije