Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 129
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUFINANCIRANJE SOLARNE ELEKTRANE

Otvoren poziv 'Na sunčanoj strani': Jedinstvena prilika za građane iz cijele Hrvatske

Molve: Svečano puštanje u probni rad Inine solarne elektrane Virje
Damir Spehar/PIXSELL
17.01.2024.
u 22:15

Krajem lanjske godine pokrenuli su poziv za grupnu nabavku solarnih elektrana, javilo im se već više od 200 pojedinaca, obrta i tvrtki, a neprofitni servis Zelene energetske zadruge (ZEZ) sad podsjeća da još tjedan dana imaju vremena obratiti im se oni koji možda dosad to nisu stigli.

Do 25. siječnja, točnije, otvoren je poziv za ZEZ-ov servis "Na sunčanoj strani" u sklopu kojeg se dobiti može "stručna savjetodavna i tehnička podrška u svim fazama ugradnje elektrane, ali i pri eventualnim prijavama na novi javni poziv Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost za sufinanciranje troškova elektrane", a samu ideju o pokretanju grupne nabave ZEZ je, između ostalog, pokrenuo jer ona podrazumijeva da će sudionici na svoje solare dobiti popust, barem 15 posto nižu cijenu od tržišne.

- Proces grupne nabave pokrenuli smo s ciljem da svima koji se bore s razumijevanjem ponuda za opremu, izborom instalatera, osiguranjem termina ugradnje, promjenama u cijenama i drugim aktualnostima na tržištu, proces realizacije solarne elektrane učinimo bržim, jednostavnijim i isplativijim - kazala je Veselina Harabajs, voditeljica poslovnog razvoja u ZEZ-u, u kojem ističu da i da grupna nabava podrazumijeva nabavu opreme i usluge ugradnje solarne elektrane. 

VEZANI ČLANCI 

- U suradnji s partnerskim instalaterima solarnih elektrana, servis sudionicima nudi tri opcije nabave koje se razlikuju u kategoriji kvalitete, rokovima jamstva proizvođača nakon ugradnje te cijeni opreme - kažu u ZEZ-u, pa dodaju da su sudionicima grupne nabave na raspolaganju i dodatne pogodnosti poput popusta od 50 posto na izradu glavnog projekta solarne elektrane ili pomoć pri prijavi za subvencije za solarne elektrane Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost koje su najavljene za kraj veljače. 

- Poziv Fonda bit će jedinstvena prilika za građane iz cijele Hrvatske da osiguraju 50 posto sufinanciranja solarne elektrane, a moguće ju je kombinirati s našom grupnom nabavom solarnih elektrana te tako osigurati i do 65 posto manji trošak realizacije solarne elektrane - poručila je V. Harabajs.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije