'Živjeti zdravo'

Otvoren Sajam zdravlja u Vinkovcima

zdravlje
Goran Ferbezar/PIXSELL
17.04.2015.
u 15:33

Prilikom svečanosti otvaranja pomoćnica ministra zdravstva Dijana Cimera istaknula je veliki značaj koji ovo ministarstvo pridaje potrebi očuvanja zdravlja kroz niz projekata

U organizaciji Grada Vinkovaca, Vukovarsko-srijemske županije i Hrvatske mreže zdravih gradova danas je u Vinkovcima otvoren 19. po redu Sajam zdravlja. Ovogodišnja tema sajma je, koji traje tri dana i na kojem sudjeluje više od stotinu izlagača, „Zdravlje, sigurnost i zaštita u zajednici“.

Prilikom svečanosti otvaranja pomoćnica ministra zdravstva Dijana Cimera istaknula je veliki značaj koji ovo ministarstvo pridaje potrebi očuvanja zdravlja kroz niz projekata. Spomenula je  projekt prevencije zdravlja i ranog otkrivanja raka, strateški plan smanjenja prekomjernog unošenja soli, plan promicanja i zaštite oralnog zdravlja, projekt "Živjeti zdravo" …

 - Često političari u prvi znaju stavljati ne toliko bitne teme umjesto da i oni više govore o potrebi očuvanja zdravlja. Što budemo zdraviji i država će imati manje troškove. Mnogi se zdravlja sjete tek kada obole, a tada često zna biti i kasno za ozdravljenje, rekao je gradonačelnik Vinkovaca Mladen Karlić koji je otvorio Sajam pozivajući građane da više vode računa o vlastitom zdravlju. Prisutnima se obratio i župan Vukovarsko-srijemske županije Božo Galić koji je rekao da u vrijeme kada je gospodarska situacija teška i mnogi ljudi su bez posla da je teško govoriti o potrebi očuvanja zdravlja i biti zdrav.

– Ipak, alternative očuvanju zdravlja nema i svi bi skupa, od pojedinca do zajednice, morali više brinuti o zdravlju te unaprjeđenju uvjeta života, rekao je Galić. Organizatori sajma najavljuju kako će tijekom tri dana biti organiziran niz stručnih predavanja namijenjenih stručnom usavršavanju djelatnika u prosvjeti, zdravstvu, sportu, šumarstvu, poduzetništvu, poljoprivredi i građevinarstvu. Tijekom trajanja sajma posjetitelji će imati prilike besplatno izmjeriti krvi tlak, razinu šećera u krvi ali i zatražiti savjet o pravilnoj prehrani, tjelovježbi, zdravom načinu života… Biti će održan i niz predavanja o potrebi očuvanja i unaprjeđenja zdravlja, zaštiti okoliša, sigurnosti i zaštiti u zajednici, javnozdravstvenim akcijama, palijativnoj skrbi, oralnom zdravlju, emocionalnoj pedagogiji kao i mogućnostima regionalne suradnje.

>> U Vinkovcima otvoren 18. sajam zdravlja

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije