Novinari tiskanih medija zapalili su prvu svijeću, svijeću nade, na gastroadventskom vijencu, čime je započeo splitski Gastroadvent.
Ove godine događanja na terasi zatvorenog restorana Makarun gledatelji su mogli pratiti preko društvenih mreža, a uživo iz svoga doma javio se i splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban. Tema je, sukladno okolnostima, catering po epidemiološkim mjerama, kao i važnost zdrave, mediteranske prehrane, koju je prije 10 godina UNESCO zaštitio, a kojom povećavamo unos D vitamina i podižemo svoj imunitet.
-Šaljemo poruku da u sigurnosti svoga doma konzumirate proizvode od ribe – rekla je idejna začetnica i organizatorica Gastroadventa, nutricionistica Olja Martinić.
VIDEO: Otvaranje Gastroadventa, snimila: Slavica Vuković
Joško Stella i Alijana Vukušić, direktori županijske i splitske turističke zajednice pozvali su građane da zdravu, mediteransku hranu naručuju u restoranima na dostavu i tako u ovim teškim vremenima pomognu ugostiteljima. Joze Tomaš, predsjednik HGK Split pozvao je da za blagdane kupujemo hrvatske proizvode jer je uz zdravlje, trenutno najvažnije održati gospodarstvo.
Nives Čičin Šain. autorica raskošnog vijenca od morske pjene, napravila ga je od odbačene plastike, a simbolizira važnost održavanja našega mora čistim.
VIDEO: Autorica adventskog vijenca o nužnosti održavanja Jadranskog mora čišćim