UBOJSTVA NA DRAVI Sudac Mario Kovač jučer donio rješenje o novoj istrazi protiv Branimira Glavaša

Otvorena istraga u 'slučaju selotejp'

Vladimir Faber
import
30.10.2006.
u 19:42

Istražni sudac Županijskog suda u Osijeku Mario Kovač jučer je donio rješenje o provođenju istrage protiv Branimira Glavaša u "slučaju selotejp".

Izmišljeni slučaj
Kovač zasad nije odlučivao o pritvoru, koji je predložen zbog opasnosti ometanja istrage i posebno teških okolnosti pod kojima je djelo počinjeno, jer je na snazi odluka o pritvoru Županijskog suda u Zagrebu. Vladimir Faber, načelnik PU osječko-baranjske, medijima je kazao da je u razrješenju "slučaja selotjep" pomogao "izmišljeni slučaj Hodžić i medijska manipulacija provedena s time u vezi", i to više od stotinu obavijesnih razgovora. Slavonska je televizija), objasnio je, danima prenosila izjave Adonisa Hodžića koji je tvrdio da ga je policija maltretirala i tjerala da prizna kako je Glavaš osobno izdavao naredbe pripadnicima Diverzantsko-izviđačkog voda za likvidacije na Dravi. Tako je, dodao je Faber, policija doznala za tzv. killer vod i prvi je put postavljena teza da je Diverzantsko-izviđački vod odgovoran za ubojstva na Dravi. Hodžić je, naime, lani u kolovozu novinarima kazao da je priveden bez sudskog naloga na obavijesni razgovor.

Besmislene optužbe
Glavna urednica STV-a Lovorka Šimić-Bošnjak jučer nije htjela posebno komentirati, kako je kazala, izjave načelnika Fabera, jer ih je, dodala je, isti taj načelnik "besmisleno optužio da opstruiraju njegov rad".  Najprije nas optužuje, a sada ističe naš rad u smislu pomaganja policiji! Mi radimo u interesu javnosti, a komentiranje medija nije njegov posao  rekla je urednica.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije