DANIMA SE INTENZIVNO TRAŽIO

Ovo je mladi Britanac koji je pao s kruzera: Archie (19) nestao je u akvatoriju otoka Jabuke

Britanac pao u more s kruzera
Foto: dpa/Pixsell
1/3
16.08.2024.
u 15:56

Potraga se provodila u širem području viškog arhipelaga, uz angažman pomorskih i zračnih jedinica

Mladi Britanac pao je s kruzera kod Jabuke u petak, 9. kolovoza, u ranim jutarnjim satima. Za mladićem je pokrenuta intenzivna potraga koja je trajala tri dana. Nije pronađen, a informacije o njemu objavljene su na stranici Nacionalne evidencije nestalih osoba. Kako tamo stoji, nestao je Archie Matthews iz Velike Britanije rođen 2005. godine. Ističe se kako je pao u more s kruzera te kako je nestao u akvatoriju otoka Jabuke. Njegov se nestanak vodu u Policijskoj upravi splitsko-dalmatinskoj.

"U slučaju da posjedujete informacije o ovoj osobi molimo vas da obavijestite najbližu policijsku postaju ili nazovete na broj 192. Također, informacije možete dostaviti i putem e-mail adrese: nestali@nestali.hr", ističe se na stranici Nacionalne evidencije nestalih osoba.

Podsjetimo, potraga se provodila u širem području viškog arhipelaga, uz angažman pomorskih i zračnih jedinica. Pokrenuta je 9. kolovoza u 05.00 sati, nakon zaprimanja dojave zapovjednika putničkog broda tijekom plovidbe nedaleko otočića Jabuka, iz smjera Dubrovnika prema Zadru.

Kako je prošli petak navelo Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture, u potrazi za mlađim državljaninom Ujedinjenog Kraljevstva u akciju traganja uključene su Lučka kapetanija Split, Ispostava lučke kapetanije u Hvaru, zatim Obalna straža RH sa brodom i zrakoplovom, kojim se pretražuje područje nestanka te službenici iz Postaje pomorske i aerodromske policije u Zadru. U traganje za nestalim angažirane su i posade putničkih brodova 'EXPLORER OF THE SEAS', 'AF MARINA' i 'OLYMPOS SEAWAYS' te vlasnici privatnih brodica, koji su se svojevoljno priključili akciji.

 

GALERIJA Ovo je rampa koja je usmrtila pomorce
Britanac pao u more s kruzera
1/16

Komentara 2

MO
modovisisajteMaraschino
18:38 16.08.2024.

Pad sa 30 m u more je isto kao na beton da je pao. Preživjeti nije mogao. Sad je pitanje koja ga je struja povukla i možda je on već daleko u Sredozemnom moru. Naći će ga jedino ako ga more izbaci na obalu.

Avatar Idler 3
Idler 3
14:19 17.08.2024.

Svojevoljno il ipak dragovoljno ?!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije