uskršnja kuharica

Ovo je sve što trebate znati o hrenu...Naribajte ga i pomiješajte s reskim jabukama i vrhnjem

hren
Foto: Marijan Sušenj/PIXSELL
23.03.2016.
u 09:10

Hren inače podiže prirodnu otpornost organizma, a za njega vrijedi uzrečica: Rotkvica vrijedi težinu olova, repa težinu srebra, a hren težinu zlata.

Osnovni hren-umak kakav se servira uz bečki Tafelspitz – kuhanu govedinu ili junetinu, ima svoju uskrsnu inačicu. Isprobajte ga i uz pečeno meso, kuhanu šunku, hladnu kuhanu govedinu, sendviče...

Potrebno: dvije do tri jabuke (reske), dva-tri korijena hrena, malo soli, malo šećera, sok limuna, kiselo vrhnje (gusto). Pripremite ga tako da jabuke ogulite i usitnite štapnim mikserom. Hren naribajte vrlo sitno. Pomiješajte ga s jabukama i ostalim sastojcima. Ostavite u hladnjaku na hladnom do posluživanja. Što je umak hladniji, to je aroma ugodnija jer je upravo kombinacija s hladnim ono što osvježava.

Hren inače podiže prirodnu otpornost organizma, a za njega vrijedi uzrečica: Rotkvica vrijedi težinu olova, repa težinu srebra, a hren težinu zlata.

>>Donosimo vam ukusne recepte za nadolazeći blagdan

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar bajasokol
bajasokol
23:35 23.03.2016.

poostovani gospodine fotografe Marijane Susanj ova slika sto ste priljepili je slika persinovog korijena a ne hrena,odgovorno vam to tvrdim kao dijete sa sela :-)))

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije