dojava

Ozlijeđeni mornar prevezen s Visa u Split vojnim helikopterom

helikopter, MORH
MORH
04.06.2012.
u 12:15

Sin stradalog mornara oko 14 sati obavijestio je Nacionalnu središnjicu za traganje i spašavanje na moru (MRCC) o nesreći člana posade broda usidrenog na sjevernoj strani otoka Sveca.

Stradali mornar S. Z. (64) slomljenog kuka s broda "Šime" u nedjelju u popodnevnim satima prevezen je helikopterom Ministarstva obrane RH s Visa u bolnicu u Splitu.

Sin stradalog mornara oko 14 sati obavijestio je Nacionalnu središnjicu za traganje i spašavanje na moru (MRCC) o nesreći člana posade broda usidrenog na sjevernoj strani otoka Sveca.

Potom se 35-metarski brod uputio do Komiže gdje je čekala i hitna medicinska pomoć, a oko 18 sati 64-godišnjak helikopterom je prevezen do bolnice u Splitu.

Ujedno, brodicom Lučke ispostave Rab u nedjelju oko podneva spašena su i tri njemačka državljanina koja su plutala bez pogona na 5-metarskoj brodici pokraj otočića Dolina nedaleko od Raba.

Njemački turisti otegljeni su do Raba, a nitko nije ozlijeđen.

Komentara 1

VI
Vito
06:54 05.06.2012.

Ozlijeđeni mornar prevezen s Visa u Split vojnim helikopterom Zašto? Zašto nisu koristili civilni zrakomlat? Ili jedan od tisućakoje se najavljuju već desetljećima kako bi bilo dobro imati u zdravstvene svrhe... istina, dobro je što naša vojska ima barem nekakvogkvog posla, no zašto uvijek pisati samo o vojnom helikopteru, a ne svim onim koje Hrvagtska ima namjenjene baš za takve svrhe - spašavanje unesrećenih... Ili pretjerujem pa nemam pojma da Hrvatska uopće nema helikopetra koji nisu u vojnom vlasništvu, akoji mogu koristiti u spašavanju unesrećenih?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije