Turci nude pomoć za evakuaciju ranjenih

Pakao u Azovstalu: 'Stotine boraca bez udova leže jedni pored drugih okruženi muhama...'

A view shows a plant of Azovstal Iron and Steel Works in Mariupol
Foto: Alexander Ermochenko/REUTERS
1/5
14.05.2022.
u 18:15

Turska je ponudila provedbu evakuacije preko mora za ozlijeđene ukrajinske borce zarobljene u čeličani Azovstal u Mariupolju

Posljednje uporište ukrajinskih branitelja u čeličani Azovstal u lučkom gradu Mariupolju pod stalnim je napadima Rusa. U objavi na Telegramu, bojna Azov piše da Rusija "nastavlja bacati zračne bombe... nastavlja koristiti teško topništvo i tenkove te koristi veliki broj pješaštva za pokušaj napada na ukrajinske položaje".

“Unatoč iznimno kritičnoj situaciji, branitelji, ulažući nadljudske napore, odbijaju pokušaje probijanja položaja branitelja i odvraćaju neprijateljske postrojbe", stoji u objavi.

Kako javlja  Kyiv Independent u čeličani je oko 600 ranjenih branitelja. "Ozlijeđeni vojnici bez udova leže jedni pored drugih u nehigijenskim uvjetima, okruženi su muhama, bolnim jaucima i neugodnim mirisima", kazao je lokalni policajac.

U međuvremenu, Turska je ponudila provedbu evakuacije preko mora za ozlijeđene ukrajinske borce zarobljene u čeličani Azovstal u Mariupolju. Glasnogovornik predsjednika Tayyipa Erdogana, Ibrahim Kalin, rekao je Reutersu da su Erdogan i ukrajinski premijer Volodimir Zelenski razgovarali o planu prije dva tjedna i da on ostaje "na stolu". Plan bi podrazumijevao odvođenje boraca 60-ak km niz obalu preko kopna do Berdjanska, gdje bi ih turski brod odveo do Istanbula s druge strane Crnog mora. "Ako se to može učiniti na taj način, rado ćemo to učiniti. Spremni smo", rekao je Kalin. "Naš brod je zapravo spreman krenuti i dovesti ozlijeđene vojnike i druge civile u Tursku.", dodao je. 

Više o ratu u Ukrajini čitajte OVDJE

Video: Rusija ozbiljno zaprijetila: 'Bit ćemo prisiljeni odgovoriti vojnom odmazdom na odluku Finske'


 
Ključne riječi

Komentara 30

SI
simeleon
20:49 14.05.2022.

Bolje im da umru nego da zavrse u ruskim logorima iz kojih nece zivi izaci

Avatar zong
zong
19:06 14.05.2022.

Pa ako njihovim zapovjednicima to ne smeta zašto bi to smetalo Rusima?! Ili neka se bore ili neka se predaju... Šta kukaju kao babe cijelo vrijeme.

Avatar Bud Humski
Bud Humski
05:00 15.05.2022.

Romantiziranje gangstera i zlocinaca. Znaju sto ih ceka i ovo im je zadnje zadovoljstvo, da glume heroje i borce za slobodu. A mnogo su zla narodu ucinili.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije