Traže hranu?

Panika u centru grada: Strahuje da je zmija u podrumu pa djeca ne smiju u dvorište

zmija
Foto: Miroslav Flego
1/2
17.07.2014.
u 08:30

Ne znaju o kojoj je vrsti riječ, ali kažu da su oko metar dužine i pretpostavljaju da su bjelouške koje nisu opasne, no neki tvrde kako ima i riđovki čiji je ugriz otrovan.

Uplašeni stanovnici Gupčeve ulice i Hrvatskih kraljeva nedaleko od vinkovačke tržnice, javili su nam se tvrdeći kako su u svojim dvorištima pronašli zmije.

Ne znaju o kojoj je vrsti riječ, ali kažu da su oko metar dužine i pretpostavljaju da su bjelouške koje nisu opasne, no neki tvrde kako ima i riđovki čiji je ugriz otrovan. Stanovnica dijela Gupčeve u blizini Bosuta kaže kako bi najezda zmija moglo biti povezana s nedavnim poplavama u županjskoj, posebice, bosanskoj Posavini i da su ih bujice donijele, a u potrazi za hranom brzo su se proširile i u grad.

Zmija u podrumu?

Strahuje se da se zmija viđena u ponedjeljak skrila u podrum pa djecu ne puštaju u dvorište. No, čudno je da je zmiju u svom dvorištu pronašla i stanovnica početka Gupčeve, u središtu Vinkovaca. Uznemireni Vinkovčani ne znaju što raditi jer su čuli da je, primjerice, bjelouška zaštićena zmija i ubijanje je kažnjivo. U Javnoj ustanovi za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima Vukovarsko-srijemske županije kažu kako dolazak zmija u Vinkovcima ne treba povezivati s poplavama jer su one bile ipak daleko od Vinkovaca, ali ako građani zamijete zmiju u svome dvorištu, neka nazovu Javnu ustanovu na broj 099 264 26 92 gdje će se javiti dežurni.

Jedan Vinkovčanin snimio je zmiju koja je "posjetila" njegovo dvorište, ali je loše prošla u susretu s njegovim psom. –  Nismo dobili dojave o pojavi zmija, ali pretpostavljam da je riječ o bjelici, bezopasnoj zmiji koja čisti okoliš od miševa i drugih glodavaca. Što je više plijena na jednom području, tu je više i onih koji se njima hrane, a one su vrlo pokretne i brzo odlaze s jednog područja na drugo gdje ima više hrane. Ne treba ih dirati niti ubijati jer su zaštićene, već nazvati naš broj –  kaže stručni voditelj u Javnoj ustanovi, Pavo Dragičević.

>>Usporeni snimak zmije u napadu oduzima dah i stvara noćne more

>>Odrubili glavu zmiji dugoj 7,6 metara da ne bi progutala dijete!

Komentara 17

DU
Deleted user
09:17 17.07.2014.

no neki tvrde kako ima i riđovki čiji je ugriz otrovan!???? Miroslave Flego ugriz svih riđovki je otrovan!

Avatar gospon Fulir
gospon Fulir
09:54 17.07.2014.

Zmija sa slike je vrlo vjerojatno ribarica. Srodnik je bjelouške, neotrovna je i ne treba je se ni malo bojati. Sirota zmija :-((

Avatar El Indio
El Indio
09:56 17.07.2014.

ali je loše prošla u susretu s njegovim psom. ------------------------------------------------------------------------ Da pas napadne zmiju to mi je prva

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije