PAPIN ANGELUS

Papa Franjo: Bratstvo je temelj mira

papa Franjo
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/3
01.01.2014.
u 16:19

"Potrebno je zauzimanje svih za stvaranje društva koje bi stvarno bilo pravednije i solidarnije"

U ovom međunarodnom danu mira pozvani smo da budemo svjesni postojanja nasilja i nepravdi u mnogim dijelovima svijeta i zbog kojih ne možemo biti indiferentni, rekao je Papa Franjo tijekom današnjeg angelusa. Na Trgu sv. Petra bilo je oko sto tisuća vjernika koji su pratili prvi papin angelus u Novoj godini.

"Potrebno je zauzimanje svih za stvaranje društva koje bi stvarno bilo pravednije i solidarnije", kazao je Franjo i podsjetio kako je naziv ovogodišnjeg međunarodnog dana mira "Bratstvo, temelj i put mira".

Na temelju uvjerenja kako smo svi djeca jedinog nebeskog Oca, svi činimo dio iste ljudske obitelji i dijelimo zajedničku sudbinu, kazao je Papa i naglasio kako odatle proizlazi odgovornost svakoga da djeluje "kako bi svijet postao zajednica braće koji se međusobno poštuju, prihvaćaju se u njihovim razlikama i brinu se jedni o drugima". Papa je Mariji povjerio "urlik mira naroda potlačenih ratovima i nasiljima, kako bi hrabrost dijaloga i pomirenja nadvladala iskušenja osvete, prepotencije i korupcije".

>> Papa Franjo u 2014. u pohodu Svetoj zemlji

Komentara 11

DU
Deleted user
21:47 01.01.2014.

@delminium, ni Benedikt ni drugi pape prije njega nisu prije svega kritizirali KC, pa onda ostali svijet...a to ovaj papa radi i zato ima autoritet...oni drugi prije njega su se žalili na nemoral cijelog svijeta, ali su šutjeli o nemoralu KC...i to je jedna velika razlika između Franje i ostalih

Avatar kobra11
kobra11
16:28 02.01.2014.

Ovaj papa uporno prodaje šarene laži . ništa konkretno ne radi nefo što i budući presednički kandidati. Dovoljno je pogledati papino poreklo. Šta je on preduzimao u svojoj domovini kada su u pitanju obegli nacisti skrivali u Argetini?skrivali u Argetini?

Avatar delminium
delminium
17:44 01.01.2014.

Ništa drugo nije govorio ni predhodni rimski biskup. Samo Benedikt je čovjek od knjige a Franjo od života. Pa nek nam žive obadva po sto godina.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije