Opća audijencija

Papa Franjo dobio hrvatski šal

August 12, 201 the Pope Paul VI hall, at the Vatican./IPA/PIXSELLPhoto: IPA/PIXSELL
Foto: IPA/PIXSELL
13.08.2015.
u 07:00

Svetom ocu djevojka je šal sa šahovnicom stavila oko vrata, a papa Franjo srdačno se nasmijao

Jedna je djevojka papi Franji na jučerašnjoj općoj audijenciji u Vatikanu poklonila hrvatski šal. Svetom ocu djevojka je šal sa šahovnicom stavila oko vrata, a papa Franjo srdačno se nasmijao.

Papa je opću audijenciju ponovno posvetio obitelji, ističući tri specifičnosti obiteljskog života: slavlje, rad i molitvu. Podsjetio je da je čovjek stvoren na sliku i priliku Božju te da nikada ne smije postati rob rada.

– Ne smijemo biti robovi rada, već njegovi gospodari. Mi znamo da su milijuni muškaraca i žena pa čak i djece, danas robovi. Opsjednutost ekonomskom dobiti i tehničkom učinkovitošću, stavlja ljudski ritam života u opasnost – poručio je papa Franjo.

>>Papa Franjo: Rat se dobiva ako ga se ne vodi

>>Vatikan će o Međugorju raspravljati najesen

Komentara 4

Avatar Nadan Vidošević
Nadan Vidošević
10:54 13.08.2015.

ovakve vijesti nam dajte!!!!!!!

Avatar Štilcovana_Katabolcna
Štilcovana_Katabolcna
10:32 13.08.2015.

Crveni kmeri će pući od muke. A tek onaj Vulin?

BR
brojevi
08:40 13.08.2015.

Isti šal na vratu Marka Perkovića Thompsona bio bi još jedan u nizu *dokaza* gorljivih *antifašista* i lijeve doktrine o fašoizaciji RH. Inaće na papi Franji je predivan ukras, primjeren Božjem poslaniku velikih rijeći i djela, lučonoši ekumenizma.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije